Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Krivany víťazmi pohára

Dvanásty ročník halového turnaja OFZ sa stal korisťou futbalistov z Krivian. Aj keď najlepšie ho mali rozohraný borci z Nižnej Šebastovej, záver nezvládli a patrí im druhá priečka.

Finálové podujatie otvorili Fintice s Pušovcami, ktoré na poslednú chvíľu nahradili zaneprázdnených rozhodcov. Remízový rezultát 1:1 akoby napovedal o ďalšom priebehu turnaja. Z rámca vybočovala iba N. Šebastová, ktorá si poľahky 4:0 poradila s AFK Prešov. FK Atak Mideo, jediný účastník uličnej ligy v malom futbale, nezačal dobre a s Krivanami utrpel prehru 0:2, pod ktorú sa podpísali hlavne nepremieňanie šancí a výkon brankára. Sériu nerozhodných výsledkov opätovne odštartovali Fintice, ktoré dokázali ukradnúť bod za výsledok 1:1 N. Šebastovej a ich príklad nasledovali aj Pušovce s Krivanami, kde nepadol ani gól. Najzaujímavejším stretnutím pre divákov bol duel AFK Prešov - FK Atak Mideo. Po hrúbkach v defenzíve Ataku viedol AFK už 3:0. Atak sa však nevzdal a pristúpil ku netradičnej power play, ktorá mu priniesla remízu 3:3, pričom opätovne zlyhával v koncovke. N. Šebastová nechcela nikoho nechať na pochybách, že to s víťazstvom myslí naozaj vážne a ambicióznym Pušovciam nadelila 3:0. FK Atak Mideo začal svoje ďalšie vystúpenie podľa podobného scenára ako predchádzajúce. Po hlúpych góloch, kde si spytoval svedomie hlavne gólman, opäť doťahoval dvojgólový náskok súpera a opäť uhral remízu, tento krát 2:2, hoci na šance bol bohatší. O super prekvapenie sa postaral AFK Prešov, ktorý ako jediný dokázal poraziť Krivany 2:1. Výborné stretnutie mohli diváci sledovať medzi N. Šebastovou a Atakom. Štvrtoligista si nakoniec poradil so svojim súperom 3:1, zo strany Ataku to však bol zrejme najlepší výkon na turnaji. Napriek tomu o víťazovi stále nebolo rozhodnuté. Krivany po predchádzajúcom zaváhaní potrebovali naplno bodovať s nebezpečnými Finiticami, čo sa im po výsledku 2:1 aj podarilo. Ani Pušovce sa nevzdali šance aspoň na druhé miesto a rozprášili FK Atak Mideo 9:3. Finále si zahrali proti sebe Krivany s N. Šebastovou a na prekvapenie všetkých prítomných, favorit zo Šebastovej nestačil na svojho súpera a podľahol mu presvedčivo 0:3. AFK dohrali turnaj s Finticami, ktoré sa presadili navlas rovnakým výsledkom, znamenajúcim štvrtú priečku, pričom bronzový stupienok obsadili Pušovce. Záver halovej sezóny čaká predovšetkým hráčov malého futbalu v nedeľu 11. marca, keď sa od 9. hodiny v hale na Nábrežnej ulici stretnú účastníci prvého ročníka Atak Cupu, na ktorý srdečne pozývajú organizátori z celku FK Atak Mideo.

Mohlo by Vás zaujímať
Máte doma budúceho škôlkara?
sto Prešov informuje rodičov o možnosti podávania žiadostí na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov na školský rok 2024/2025.
PREŠOVSKÁ UNIVERZITA SA STALA ODBORNÝM GARANTOM PROJEKTU NA BILINGVÁLNE VZDELÁVANIE DETÍ ZÁKLADNÝCH ŠKÔL
Prešov, 11. 04. 2024 – Prešovská univerzita (PU) v Prešove nadviazala spoluprácu s občianskym združením BILI School na projekte zameranom na bilingválne vzdelávanie detí od prvej triedy základnej školy. Tento inovatívny program, ktorý sa zaoberá vzdelávaním detí v dvoch jazykoch súčasne – slovenskom a anglickom, sa plánuje pilotne spustiť na vybraných verejných základných školách po celom Slovensku už v nadchádzajúcom školskom roku.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK