Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

BLOG: SMER opäť zdražil v Prešove autobusovú dopravu

SMER-SD občanom vo svojom volebnom programe sľuboval, že: „považuje za potrebné dosiahnuť v spolupráci so samosprávou dostupnejšie a kvalitnejšie služby cestujúcej verejnosti bez zvyšovania základného cestovného počas celého volebného obdobia 2006 – 2010“. Logicky by dosiahnutie uvedenej požiadavky malo byť najľahšie tam, kde má Smer-SD v rukách vedenie samosprávy i svojich členov v orgánoch dopravcu, ako je to v prípade prešovskej SAD-ky.

V rozpore s tým ale župan Chudík zo SMERu-SD schválil zdraženie autobusovej dopravy v prešovskom regióne v priemere o 10 %. Nehoráznosť tohto kroku je o to väčšia, že v poslednom období došlo ku zlacneniu ceny nafty o 25 %. Práve zdražovaním nafty ako podstatnej nákladovej položky boli zdôvodňované doterajšie zvyšovania cestovného. Z toho jednoznačne vyplýva, že s poklesom ceny nafty by malo ísť cestovné dole a nie hore.
Vyzývam premiéra R. Fica, aby si urobil poriadok so svojimi regionálnymi funkcionármi, ktorí uprednostňujú iné záujmy ako sú problémy obyvateľov. Ak Fico nezasiahne, jediným vysvetlením bude, že Smer chce ekonomicky pomáhať privatizérom z vlastných radov na úkor občanov prešovského regiónu.

Štefan Kužma

Autor je podpredseda výboru NR SR pre hospodársku politiku

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK