Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Hlinka odmietol hrať od začiatku

Bezprostredne po prehranom stretnutí tatrancov so Žilinčanmi sme sa snažili dozvedieť, prečo vlastne Hlinka nenastúpil od začiatku zápasu. Keď po hodine hry prišiel na trávnik, ihneď to bolo na organizácii obrany i prechodovej fáze cítiť. Nakoniec, z Hlinkovej kopačky putovala lopta k Filipovi, ktorý vzápätí s prehľadom prekonal Rzeszota. Prečo teda?, položili sme otázku V. Gombárovi na pozápasovej tlačovke.

"Veci okolo Hlinku nemienim komentovať. Vedenie klubu nás ubezpečovalo, že v danom vývoji jeho prestupu do zahraničia nastúpi ešte v úvodnom kole vo farbách Tatrana. Lenže informácie od hráča samotného a predstaviteľov klubu sa v mnohom rozchádzali. Nakoniec nám Hlinka hodinu pred výkopom oznámil, že nastúpi len v krajnom prípade." Nuž a ten krajný prípad nastal po dvojgólovom vedení Žiliny. Po tom Hlinka vybehol na trávnik. Ako máme rozumieť tomu, že ste sa rozhodli ísť na ihrisko až v krajnom prípade, ako nám to tlmočil Komanického asistent V. Gombár?, pýtame sa Petra Hlinku. "S prezidentom FC Tatran Prešov V. Sabolom som bol na stretnutí, ale žiaľ to sa v priebehu týždňa pred superligovou premiérou neuskutočnilo. Na sobotňajšom predzápasovom zraze okolo poludnia som stále nevedel, čo a ako ďalej s mojimi zmluvnými vecami i určitými dohovormi. Bol som preto rozhodnutý nenastúpiť. Prezident klubu popoludní za mnou nakoniec prišiel. Pozhovárali sme sa a ja som bol ochotný ísť na lavičku. S tým samozrejme, že zmluva, či dohoda, ktorá mala byť dávno predtým na svete, sa nedá robiť hodinu a pol pred majstrovským zápasom. Preto som šiel len na lavičku s vedomím, že iba v krajnom prípade do hry zasiahnem. Keďže nie som s Tatranom zmluvne viazaný, nastupoval som výlučne na vlastné riziko."

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK