Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

V Prešove zasadala Rada KDH

Prípravou na voľby do Európskeho parlamentu, problematickou rodiny, ale aj hodnotením dvojročného obdobia vlády Róberta Fica sa zaoberala na svojom sobotňajšom zasadnutí v Prešove Rada Kresťanskodemokraticého hnutia (KDH).

Pavol Hrušovskź a Július Brocka

Ako po zasadnutí uviedol pred novinármi predseda hnutia Pavol Hrušovský, Rada KDH sa „kriticky stavia k vládnutiu tejto koalície, ktorá môže úspechy výrazne prezentovať iba preto, lebo sú výsledkom predchádzajúcich dvoch vládnych období a ťažkých rozhodnutí predchádzajúcich vlád, ktoré zo Slovenska urobili ekonomicky a hospodársky úspešnú krajinu. “ Rada KDH prijala na svojom zasadnutí aj uznesenie týkajúce sa neúspešného referenda o prijatí Lisabonskej zmluvy v Írsku. „ Rada ocenila demokratické zmýšľanie írskych občanov, ktorí sa prejavili ako sebavedomý národ, ktorý sa nebojí hájiť svoje záujmy, “ uviedol Hrušovský, ktorý Lisabonskú zmluvu označil za nevýhodnú pre malé štáty a ohrozujúcu ich zvrchovanosť. „Sme radi, že sme členmi EÚ, ale odmietame akúkoľvek ďalšiu centralizáciu, “ dodal predseda hnutia. Rada KDH tiež prijala uznesenie, že jednotlivé krajské organizácie majú do 15. septembra navrhnúť kandidátov pre voľby do Európskeho parlamentu. O konečnej kandidátke sa bude rozhodovať na jeseň. V oblasti rodinnej politiky kresťanskí demokrati podľa podpredsedu Júliusa Brocku presadzujú „podporu nielen prvonarodeného dieťaťa v rodine, ale aj všetkých ostatných. “ Pre mladých ľudí zakladajúcich si rodinu chcú KDH-áci presadiť daňový bonus 100-tisíc korún na každého z manželov, ďalším návrhom je 13. dôchodok, na ktorý by mohli zamestnané deti odviesť časť svojej dane v prospech rodičov. Tieto témy che KDH opäť nadniesť v parlametne, kde s nimi už neuspelo.
(ik)

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK