Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Jozefovi Kužmovi o straníckom treste nepovedal ani brat Štefan

Prezídiu SDKÚ-DS udelilo 8. apríli dvom prešovským členom svojej strany Jozefovi Kužmovi a Jozefovi Polačkovi disciplinárne sankcie. Obidvoch potrestalo odvolaním hneď z troch straníckych funkcií, prestali byť členmi predsedníctva krajského zväzu, okresnej rady a predsedníctva miestneho zväzu.

Ako povedal Jozef Kužma, o disciplinárnom konaní mu nič nepovedal ani jeho brat Štefan Kužma, ktorý je za SDKÚ-DS poslancom v NR SR. „V rodinnom kruhu sme sa o tom, našťastie, nerozprávali. Hoci to brat už musel vedieť na svojich oslavách päťdesiatky 16. apríla. Mlčal ako partizán. Ale stranícke problémy nezvykneme pre kľud v rodine ťahať domov, a dúfam, že ani nebudeme, “ skonštatoval Jozef Kužma.
„Dlho som zvažoval, či má vôbec zmysel sa odvolávať, lebo v politike som už dosť dlho a myslím si, že málokedy ten, čo sa odvoláva, dospeje k tomu, že nadriadený orgán nepotvrdí rozhodnutie predchádzajúceho. Po dlhom čase som si prečítal naše stanovy. Na základe toho som napísal asi na dve strany odvolanie, kde napadám časť môjho odvolania, “ uviedol Jozef Kužma. V odvolaní napadol termíny. Prezídium o potrestaní rozhodovalo 8. apríla. Podľa stanov SDKÚ-DS možnosť na odvolanie je do 15. dní od jeho zasadnutia. Na oznámení je uvedený dátum 12. máj, Kužma list prevzal o tri dni neskôr. „Podľa terajších stanov moja možnosť odvolať sa vypršala 27. apríla, aj keď by som musel byť nejaký vizionár ako Rafael Rafaj, alebo čítať z hviezd, že ma potrestali, “ dodal J. Kužma. Na základe týchto argumentov by malo dôjsť podľa Kužmu prinajmenšom k zmene stanov SDKÚ-DS.
-mm-

Súvisiace články
23.5.2008 Jozef Kužma a Polačko prišli o funkcie
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK