PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/41/hlinka_sa_s_tatranom_napokon_dohodol-_ale---.html

Hlinka sa s Tatranom napokon dohodol, ale...

Peter Hlinka odmietol na premiérový zápas nového ročníka futbalovej Mars superligy nastúpiť v drese prešovského Tatrana od začiatku proti Žiline z jednoduchého dôvodu. Keďže profesionálna zmluva v Prešove mu vypršala 30. júnom, odvtedy žiadnu s iným klubom i napriek mnohým ponukám a "skúšobných pobytoch" v zahraničí neuzavrel, nechcel nič riskovať. Za slovom "nič" sa skrývali predovšetkým obavy o možné zranenie a tým pádom ohrozenie chystaného angažmán v niektorom z európskych klubov. Hlinka bol pripravený pomôcť Tatranu ak to bude nevyhnutne potrebné. A veruže bolo... Ani jeho nesporný kvalitatívny prínos po príchode na trávnik v závere minulosobotňajšieho neslávneho prešovského futbalového podvečera, na prehre zeleno - bielych nič nezmenil.

V sobotu hrajú prešovskí marssuperligisti na štadióne trenčianskej Ozety Dukla. Nuž a tam môže už Peter Hlinka hrať od samého začiatku, lebo...

"Áno, môžem. S prezidentom FC Tatran Prešov V. Sabolom sme sa už dohodli. Nie je to však nijaká extra zmluva. Podpísali sme dohodu o vykonávaní športovej činnosti medzi mnou a prešovským Tatranom. S tým, že platí od 1. júla a skončí posledným júlovým dňom. Teoreticky teda môžem ešte za Tatran nastúpiť zajtra v Trenčíne a o týždeň doma proti superligovému nováčikovi z Púchova." Iba teoreticky...? My sme sa však dozvedeli, že po stretnutí v Trenčíne sa domov už nevrátite... "Čosi i na tom je pravdy. Nejaké "veci" v ostatných hodinách vyskočili. O tom ale hovoriť v tej chvíli nechcem. Na zápas do Trenčína sa chystám. Jeden telefonát môže však mnohé rýchlo zmeniť..."

 
21.7.2000 | Pridal: Martin Belej | Šport | čítané: 3425 krát