Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Chytili drogových dílerov

Odňatie slobody na desať až 15 rokov hrozí dvom páchateľom, ktorých zadržali a obvinili prešovskí krajskí policajti z Úradu justičnej a kriminálnej polície PZ po záťahu zameranom na odhalenie drogovej trestnej činnosti páchanej v regióne Prešova.

Akcia ešte nie je ukončená, zúčastňovali sa na nej aj príslušníci protidrogového oddelenia Úradu boja proti organizovanej kriminalite. U páchateľov vykonali domové prehliadky a počas akcie zaistili aj ďalších dvoch podozrivých. Ako informoval vyšetrovateľ Slavko Ľaľo, „u jedného z páchateľov, ktorý má 30 rokov a pochádza z nemenovanej malej obce neďaleko Prešova, policajti našli predbežne vyše 50 dávok drogy obsahujúcej látku metanfetamín, ktorej obsah je príznačný pre drogu pervitín. “ V dome sa našli aj ďalšie prípravky na výrobu omamných látok a rôzne prostriedky a pomôcky slúžiace k užívaniu marihuany a pervitínu. Pri prehliadke policajti ďalej objavili zbrane v nelegálnej držbe, išlo o dva kusy krátkej a jeden kus dlhej guľovej zbrane a približne 800 kusov rôzneho streliva. U druhého páchateľa z prešovského sídliska Sekčov prehliadka bytu počas brífingu ešte prebiehala. Ako uviedol vyšetrovateľ, „prípad sme sledovali asi dva mesiace. Obidvaja páchatelia sú obvinení z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omámnych psychotropných látok, jedov a prekurzorov a obchodovania s nimi. “ Odňatie slobody na vyššej hranici im hrozí z dôvodu, že drogy mali predávať osobám mladším ako 18 rokov. Podľa Ľaľu, na prešovské pomery išlo o pomerne veľký záťah s úspešným koncom.
-mm-

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK