Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

GRANITO Cup pred štvrťfinále

V našom treťom zastavení sa za jesennou časťou súťaží v malom futbale si pod štatistický drobnohľad vezmeme ligový pohár - GRANITO Cup. Výsledky z neho sú ešte pomerne čerstvé, záverečné kolo sa odohralo posledný novembrový víkend, a jarná časť súťaží odštartuje práve ligovým pohárom. Družstvá, ktoré v GRANITO Cupe štartujú bez ohľadu na ligovú príslušnosť vo vyžrebovaných skupinách, celkovo dosiahli 499 gólov...

Značí to pri päťdesiatich troch stretnutiach 9,41 presných zásahov na zápas. Oproti lanskej sezóne je v tomto ukazovateli badateľný nepatrný pokles, asi o 0,3 gólu. Aj pri porovnaní s Pohárom primátora sa strelcom darí lepšie v tejto súťaži a GRANITO liga je s priemerom 12,5 gólu na stretnutie takmer nedostižná. V skupine A, ktorá by sa dala nazvať aj "druholigová", padlo dovedna 101 gólov (priemer na kolo 25,25a na zápas 8,4). Strelecky v nej exceluje Elmont Flox s 32 gólmi, ale ešte vždy potrebuje na postup do štvrťfinále aspoň bod. Rozhodne ďalej pôjde favorit a jediný prvoligový zástupca FK Atak Mideo, ktorý prezimuje na prvej priečke, otázne však môže ešte byť či z prvého, či druhého miesta. Na postup však pomýšľa Markob aj Palmeiras, ktorý má pre zmenu najlepšiu defenzívu, iba s deviatimi inkasovanými gólmi. V skupine B, ktorej svedčí prívlastok "jednoznačná" sa o celkový počet 119 gólov (29,75 na kolo a 9,9 na zápas) najviac zaslúžil vedúci celok MSI. 39 vsietených úspechov, iba 7 obdržaných čo je v celej súťaži najmenej a plný počet bodov ho už prakticky posúva o stupienok vyššie. Za ním to má najlepšie rozohrané MARTIN, ktorý potrebuje bodovať s beznádejne poslednými Švábmi. Tie majú zasa na svojom konte najviac obdržaných gólov - 37. C skupina, s prívlastkom "skupina smrti", je so siedmimi účastníkmi najpočetnejšia, ale aj najnabitejšia. Stretli sa v nej líder Pohára primátora Dubník, druhý z tejto súťaže Tatra Temex, pričom obaja sú finalisti GRANITO Cupu z minulej sezóny, ďalší prvoligista U Greka, ale ani jeden z nich dostatočne nevychytal mladé dravce v rybníku - Pulp. Tie sa tešia nielen z vedúcej pozície, ale aj z istého postupu. Celkovo družstvá dosiahli v tejto skupine 149 gólov (29,8 na kolo a 8,76 na stretnutie), z toho Dubník a Temex ich rovným dielom nadelili súperom po 31. Prekvapením je posledné miesto Patexu, pre ktorý je jediný bod smutnou vizitkou a vypadnutie Temexu, ktorý je obhajcom prvenstva. Skupina D je rozhodne najvyrovnanejšou. Až štyri celky môžu ešte reálne pomýšľať na štvrťfinále, z nich iba Fotocolor Šváby má zabezpečenú definitívu. V tejto skupine sa činili strelci, pretože dovedna dokázali nasúkať až 130 gólov (priemer 32,5 na kolo a 10,8 na stretnutie), pričom najusilovnejší v tejto činnosti bol Chaos Gemor Team s 33 gólmi. Štafetu s opačným garde, teda s obdržanými gólmi v tejto skupine uzatvárajú AC Husky s rovnakým počtom inkasovaných zásahov. Jar bude teda ešte veľmi zaujímavá a hoci sa už nedočkáme obhajoby celkového prvenstva zo strany MFK Tatra Temexu, Dubník je ešte vždy v hre o opakované finále, do ktorého však majú namierené viacerí ašpiranti.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK