Streda, 15. máj 2024
Meniny má Žofia | zajtra Svetozár

GRANITO Cup pred štvrťfinále

V našom treťom zastavení sa za jesennou časťou súťaží v malom futbale si pod štatistický drobnohľad vezmeme ligový pohár - GRANITO Cup. Výsledky z neho sú ešte pomerne čerstvé, záverečné kolo sa odohralo posledný novembrový víkend, a jarná časť súťaží odštartuje práve ligovým pohárom. Družstvá, ktoré v GRANITO Cupe štartujú bez ohľadu na ligovú príslušnosť vo vyžrebovaných skupinách, celkovo dosiahli 499 gólov...

Značí to pri päťdesiatich troch stretnutiach 9,41 presných zásahov na zápas. Oproti lanskej sezóne je v tomto ukazovateli badateľný nepatrný pokles, asi o 0,3 gólu. Aj pri porovnaní s Pohárom primátora sa strelcom darí lepšie v tejto súťaži a GRANITO liga je s priemerom 12,5 gólu na stretnutie takmer nedostižná. V skupine A, ktorá by sa dala nazvať aj "druholigová", padlo dovedna 101 gólov (priemer na kolo 25,25a na zápas 8,4). Strelecky v nej exceluje Elmont Flox s 32 gólmi, ale ešte vždy potrebuje na postup do štvrťfinále aspoň bod. Rozhodne ďalej pôjde favorit a jediný prvoligový zástupca FK Atak Mideo, ktorý prezimuje na prvej priečke, otázne však môže ešte byť či z prvého, či druhého miesta. Na postup však pomýšľa Markob aj Palmeiras, ktorý má pre zmenu najlepšiu defenzívu, iba s deviatimi inkasovanými gólmi. V skupine B, ktorej svedčí prívlastok "jednoznačná" sa o celkový počet 119 gólov (29,75 na kolo a 9,9 na zápas) najviac zaslúžil vedúci celok MSI. 39 vsietených úspechov, iba 7 obdržaných čo je v celej súťaži najmenej a plný počet bodov ho už prakticky posúva o stupienok vyššie. Za ním to má najlepšie rozohrané MARTIN, ktorý potrebuje bodovať s beznádejne poslednými Švábmi. Tie majú zasa na svojom konte najviac obdržaných gólov - 37. C skupina, s prívlastkom "skupina smrti", je so siedmimi účastníkmi najpočetnejšia, ale aj najnabitejšia. Stretli sa v nej líder Pohára primátora Dubník, druhý z tejto súťaže Tatra Temex, pričom obaja sú finalisti GRANITO Cupu z minulej sezóny, ďalší prvoligista U Greka, ale ani jeden z nich dostatočne nevychytal mladé dravce v rybníku - Pulp. Tie sa tešia nielen z vedúcej pozície, ale aj z istého postupu. Celkovo družstvá dosiahli v tejto skupine 149 gólov (29,8 na kolo a 8,76 na stretnutie), z toho Dubník a Temex ich rovným dielom nadelili súperom po 31. Prekvapením je posledné miesto Patexu, pre ktorý je jediný bod smutnou vizitkou a vypadnutie Temexu, ktorý je obhajcom prvenstva. Skupina D je rozhodne najvyrovnanejšou. Až štyri celky môžu ešte reálne pomýšľať na štvrťfinále, z nich iba Fotocolor Šváby má zabezpečenú definitívu. V tejto skupine sa činili strelci, pretože dovedna dokázali nasúkať až 130 gólov (priemer 32,5 na kolo a 10,8 na stretnutie), pričom najusilovnejší v tejto činnosti bol Chaos Gemor Team s 33 gólmi. Štafetu s opačným garde, teda s obdržanými gólmi v tejto skupine uzatvárajú AC Husky s rovnakým počtom inkasovaných zásahov. Jar bude teda ešte veľmi zaujímavá a hoci sa už nedočkáme obhajoby celkového prvenstva zo strany MFK Tatra Temexu, Dubník je ešte vždy v hre o opakované finále, do ktorého však majú namierené viacerí ašpiranti.

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK