Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Stanislav Kahanec opäť okresným predsedom KDH

Staronovým predsedom okresného centra KDH v Prešove sa po nedeľňajšom volebnom sneme stal s počtom 77 hlasov Stanislav Kahanec. V tajných voľbách si 95 prítomných delegátov mohlo voliť okresného šéfa z troch kandidátov.

Dostatočnú podporu voličov nezískal Marián Eliáš ani František Gerlašinský. Do funkcie podpredsedov kandidovali na tri posty Juraj Hreha, Anton Gašpár a Andrea Turčanová. Dôveru straníckych kolegov dostali všetci traja. Po dvoch rokoch sa rozhodol na tento post ďalej nekandidovať Dušan Hruška. Jeho pozíciu nahradila Andrea Turčanová, ďalší dvaja podpredsedovia získali dôveru opätovne. Do okresnej kontrolnej komisie delegáti snemu zvolili Antona Anderka, Jozefa Pribulu a Martu Ramazeterovú.
Stanislav Kahanec, ktorý je aj poslancom Národnej rady SR, na dnešnej tlačovej besede uviedol, že odchod štyroch čelných predstaviteľov z KDH nemal vplyv na členskú základňu v okrese Prešov. Aj keď na celoštátnom sneme KDH mal Vladimír Palko podporu aj medzi ich delegátmi, nerozhodli sa nasledovať ho. Vylúčenie troch mestských poslancov vlani z radov KDH malo úplný iný dôvod. Ten súvisel s ich odchodom z poslaneckého klubu, vytvorením nového klubu a so znemožnením funkčnosti dovtedy väčšinového klubu KDH, SDKÚ-DS v mestskom parlamente. Minulý týždeň z pravicového klubu vylúčili kresťanskí demokrati aj Mikuláša Bodnára, ktorý nezaplatil členskú známku a svojím hlasovaním sa pridal ku koaličnej väčšine.
-mm-

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK