Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Pán primátor v Anglicku

V rámci projektu Tempus, financovaného Európskou úniou a zameraného predovšetkým na vzdelávanie pracovníkov samosprávy, je v týchto dňoch na týždennej pracovnej návšteve v anglickom Boltone delegácia mesta a Prešovskej univerzity, na čele ktorej je primátor mesta Ing. Juraj Kopčák.

V stredu 17. 1. 2001 sme sa telefonicky spojili s prvým mužom šarišskej metropoly, aby nám stručne povedal o prvých chvíľach pobytu na britských ostrovoch.

"Prekvapilo nás až nečakane príjemné počasie. Cesta lietadlom do priemyselnej a futbalovej mekky v Manchestri prebehla hladko, odtiaľ sme sa ešte v pondelok večer vlakom presunuli do asi 40 km vzdialeného Boltonu, sídla našej návštevy. V utorok sme zavítali do neďalekého Lancastru, kde sme si prezreli miestnu univerzitu, jej moderný komplex, tamojšiu knižnicu, a samozrejme, i celé mesto, ktoré má asi 50 tisíc obyvateľov. Dnes sme sa oboznámili s históriou samotného Boltonu (má okolo 200 tisíc obyvateľov), prezreli si jeho centrum, zaujímali sa o jeho bohatú súčasnosť a stretli sa s akademickými funkcionármi tamojšej univerzity, ktorá je s Prešovskou univerzitou a Aristotelovou univerzitou v gréckej Solúni aktívnym protagonistom projektu Tempus. Vo štvrtok nás čakajú prvé pracovné kontakty s manažmentom a funkcionármi mestského úradu v prímestskej časti Bury, kde si vymeníme konkrétne skúsenosti, ako funguje ich samospráva, ktorá má oproti našej v mnohých smeroch úplne iné poňatie".

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK