Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Obecní policajti chcú lepšie sociálne zabezpečenie

Združenie náčelníkov obecných a mestských polícií Slovenska odmieta snahy Prezídia Policajného zboru a niektorých predstaviteľov ZMOS okliešťovať právomoci obecných a mestských polícií, ba dokonca ich rušiť. Zhodli sa na tom na dvojdňovom zasadnutí zástupcovia združenia v Prešove.

Prezident združenia a náčelník Mestskej polície v Prešove Ján Andrejko informoval, že „mestské a obecné polície žiadajú posilniť svoje kompetencie a postavenie vzhľadom na potreby a záujmy občanov a na zlú situáciu v doprave. “
Zástupcovia mestských polícií diskutovali aj o sociálnom zabezpečení príslušníkov mestských a obecných polícií a pripravovaných zmenách v legislatíve. Podľa združenia veľkým problémom je vysoký priemerný vek policajtov, čo súvisí najmä s potrebou stabilnejšieho sociálneho prostredia. Prezídium združenia preto považuje za dôležité, „kopírovať podobný zákon, ktorý sa týka sociálneho zabezpečenia záchranných zborov. “ Preto budú pri koncipovaní zákona dôsledne analyzovať súčasný stav, ktorý považujú za východisko pre ďalšie postupy. Združenie sa zhodlo na potrebe takého návrhu zákona, ktorý bude v minimálnej miere zaťažovať štátny rozpočet, avšak dostatočne vytvorí adekvátne sociálne zabezpečenie pre mestských a obecných policajtov. Zástupcovia obecných polícií sa venovali aj výsledkom spoločných rokovaní so Združením primátorov krajských miest K 8 o príprave Zákona o obecnej polícii.
-mm-

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK