Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Mestskí policajti dali šoférom 1 111 papúč

Mestskí policajti v Prešove za minulý rok zistili 10 119 priestupkov, vykonali 8 068 zákrokov a blokovou pokutou vybavili na mieste 2 894 porušovateľov predpisov.

ilustračné foto: archív

Nedisciplinovaným vodičom zavesili na koleso 1 111 tzv. papúč a 150 osôb predviedli na vypočutie. Vyplýva to z Informatívnej správy o činnosti Mestskej polície v Prešove, s ktorou sa budú môcť zoznámiť poslanci na marcovom zastupiteľstve. Ako informoval náčelník mestskej polície Ján Andrejko, v 124 prípadoch riešili neuhradenú pokutu návrhom na exekúciu. Policajti vlani dostali 25 podnetov o spáchaní priestupku z prostredia školstva, buď priamo od riaditeľov škôl alebo z odboru školstva. V 17 prípadoch došlo k správnemu konaniu. Vlani radnica zriadila pri kamerovom systéme chránenú dielňu, kde zamestnala zdravotne postihnutých ľudí. Projekt sa ukázal ako výhodný, na základe informácií z monitorovacieho dispečingu policajti zasahovali v 214 prípadoch. V tomto roku chcú počet kamier rozšíriť aj na sídliská a pokračovať v projekte chránenej dielne.
Mestská polícia sa v uplynulom roku s väčšou intenzitou zamerala na ochranu detí. Vo svojej budove na Jarkovej ulici zriadila Centrum pomoci deťom. Okrem toho participovala na projekte „Bezpečná cesta do školy“ a koordinovala projekt „Bezpečné mesto“. Policajti získali dobrovoľníkov z radov dôchodcov, ktorí asistujú na rušných prechodoch pre chodcov pri základných školách.
Bilančnú správu mestskej polície už prerokovali členovia mestskej rady, odkiaľ zaznela požiadavka zvýšiť pozornosť voči chovateľom psov. Podľa poslanca Ivana Benka by každý majiteľ psa mal povinne absolvovať základný kynologický výcvik. Nešpecifikoval však, kto by to viedol a z akých peňazí. Na mestskej rade zaznela aj informácia, že štyria príslušníci mestskej polície získavajú odbornú spôsobilosť na odchyt mäsožravcov. Týka sa to skôr odchytu líšky a kuny, ktoré tiež pobehujú po meste a môžu byť nositeľmi besnoty.
-mm-

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK