Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Primátor o investíciách...

Primátor mesta Ing. Juraj Kopčák sa dňa 8. 1. 2001 stretol v Bratislave s vedúcimi pracovníkmi ministerstva hospodárstva, aby opätovne prerokovali možnosti etablovania investícií zahraničných subjektov v Prešove. Hovorilo sa nie len o investíciách bavorskej automobilky BMW, ale aj nového amerického investora v oblasti elektroniky.

Ten si už bol dokonca pozrieť v Prešove ponúkanú lokalitu, kde by mohol už v blízkej budúcnosti stavať, no keďže nevyhovovala, po dohode s agentúrou SARIO sa má do šarišskej metropoly vrátiť, aby si vybral iné pozemky.

V meste na Dunaji sa primátor Ing. Juraj Kopčák zišiel postupne aj s novým generálnym riaditeľom Slovenských elektrární, a. s., Ing. Vincentom Pillárom a následne tiež s generálnym riaditeľom Slovenského plynárenského priemyslu, š. p., Ing. Pavlom Kinčešom. Spoločným menovateľom oboch rokovaní boli otázky budúcich investičných akcií v Prešove. Pokiaľ ide o SPP, prvý muž radnice sa zaujímal o súčasný proces a spôsob návratu okolo 14 miliónov korún do mestskej pokladne, ktoré Prešov dostane z bezodplatných prevodov a darov plynárenských zariadení, ktoré v minulosti mestská samospráva vybudovala z vlastných finančných zdrojov.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK