Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Horizont daroval pneumatiky za vyše 1 milión Sk

Zimné pneumatiky na vozidlá rýchlej zdravotníckej pomoci za 1 063 975 Sk daroval 5. januára prezident a predseda predstavenstva Horizont Slovakia, o. c. p., a. s., Vladimír Fruni dovedna 61 nemocniciam. Dar v podobe šeku s napísanou touto sumou prezval na slávnosti v Autosalóne Hummer v Lemešanoch vedúci úradu Ministerstva zdravotníctva SR Michal Ondrejčák. Dovedna sa takto prezuje 120 sanitných vozidiel prvej pomoci.

V. Fruni informoval, že darovať pneumatiky na 10 či 15 vozidiel by nemalo zmysel, a tak po prepočtoch a po konzultáciách s rezortným úradom vzišlo z oho takéto rozhodnutie. Jednoznačne odmietol špekulácie, žeby za týmto darom sa skrývali zištné ciele. "Voči zdravotnej alebo sociálnej poisťovni nemám žiadne podlžnosti," dodal prezident Horizontu. M. Ondrejčák označil túto pomoc rezortu ako dobrú investíciu. Konštatoval, že prichádza v pravú chvíľu a nie je malá. Na porovnanie uviedol príklad, že do konca februára t. r. v rezorte nakúpia za 80 miliónov Sk 68 nových sanitných áut.

Na slávnosti sa zúčastnili riaditelia niektorých nemocníc s poliklinikou v Prešovskom a v Košickom kraji. Vozidlám, rýchlej zdravotníckej pomoci vymenia pneumatiky za zimné zadarmo priamo v lemešianskom autosalóne, ktorý je dcérskou spoločnosťou Horizontu. Sanitkám z ostatných krajov vymení pneumatiky takisto darmo košická spoločnosť Tempus.

Medzi sponzorské aktivity Horizontu Slovakia v roku 2000 patrilo o. i. hradenie nákladov na rekreačno-rehabilitačný pobyt detí z 3 detských domovov v zariadení Lubina a finančný dar detskej nemocnici na Moyzesovej ulici v Košiciach.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK