Štvrtok, 03. december 2020
Meniny má Oldrich | zajtra Barbora, Barbara

Vyhlásenie Výkonného výboru MHK Tatran VTJ Prešov

Výkonný výbor MHK Tatran VTJ Prešov po odstúpení zo spoločnej česko-slovenskej hádzanárskej súťaže HIL, vydal oficiálne stanovisko ku tomuto kroku. Ponúkame vám ho v plnom znení:

<i>Výkonný výbor MHK Tatran VTJ Prešov na svojom zasadnutí dňa 17. 7. 2000 rozhodol odvolať účasť svojho A družstva mužov z HIL v sezóne 2000/2001 (Handball International League).
Vyhlásenie o rozhodnutí Výkonného výboru, ktoré Vám predkladáme, určite nepoteší priaznivcov mužskej hádzanej v Prešove, lebo klub s takou bohatou, skoro 50 ročnou tradíciou (úspechy družstiev žiackych, dorasteneckých a mužských sú všeobecne známe) nebude môcť súťažiť s vyspelými družstvami Čiech a Slovenska.
S prípravou na HIL sme začali po konferencii klubu 28. 9. 1999. Predbežnú prihlášku sme predložili v novembri 1999. Po konzultáciách a preštudovaní rozpočtu s potencionálnym sponzorom, člen výboru, ktorý viedol rokovania ubezpečil VV, že celú súťaž bude možné zabezpečiť.

Toto pokračovalo aj v roku 2000, ale vznikla pochybnosť najprv o mene sponzora a neskôr pri znemožnení ostatným členom VV zúčastniť sa jednaní, tak aby sa veci uzavreli a viedli do zmluvného vzťahu. Ďalšie zneistenie nastalo u ostatných členov VV v marci, keď sa člen výboru, ktorý jednanie s potencionálnym sponzorom uskutočňoval a VV ubezpečoval, že HIL sa v Prešove bude hrať, vzdal funkcie člena výboru.

Neskôr výbor začal jednať s ďalším možným sponzorom, ale pre krátkosť času pred zahájením súťaže jednania nepriniesli potrebný efekt, pričom VV musel zabezpečovať chod klubu v neľahkej finančnej situácii (keď bol klub nútený splácať podlžnosti z rokov 1997 - 1999), aby boli uskutočnené všetky rozbehnuté majstrovské súťaže v ročníku 1999/2000.
Tento stav so zabezpečením potrebných finančných prostriedkov nás donútil k nášmu kroku, hoci sme doposiaľ v termínoch zabezpečovali všetky požiadavky, ktoré zo strany vedenia HIL od nás a ostatných družstiev boli požadované.
Veríme, že športová verejnosť pochopí naše rozhodnutie.</i>

Výkonný výbor MHK Tatran VTJ Prešov

Toľko oficiálne stanovisko klubu. Či verejnosť tento krok pochopí, alebo nie, nechávame na ňu, každopádne ho však musí rešpektovať. Vo vyhlásení sa však nehovorí nič o ďalších krokoch Tatrana, jeho perspektíve. Po Trnave je Prešov druhou tradičnou baštou hádzanej na Slovensku, ktorá stojí na pokraji rozkladu. Či sa mu podarí zabrániť a predovšetkým, či budú z hľadiska perspektívy vytvorené podmienky pre výchovu talentovanej mládeže, na ktorej pri Toryse vždy stavali, ukážu najbližšie dni a týždne.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešov už pozná víťaza verejného obstarávania na výstavbu nového futbalového štadióna
Mesto Prešov je o krok bližšie k výstavbe nového futbalového štadióna. Víťazom verejného obstarávania na výstavbu štadióna FUTBAL TATRAN ARÉNA je spoločnosť AVA-stav, s.r.o. Návrh zmluvy bude predložený na rokovanie do mestského aj do krajského zastupiteľstva.
Vstupná budova na prešovskom velodróme postupne získava nový vzhľad
Mesto Prešov pokračuje v obnove svojho unikátneho cyklistického velodrómu. Po rekonštrukcii interiéru vstupnej budovy prišlo na rad aj zateplenie a nová fasáda.
Prešovskí volejbalisti zdolali aj nováčika z Bratislavy
Hráči VK MIRAD UNIPO Prešov natiahli víťaznú sériu od začiatku sezóny na šesť zápasov. V sobotňajšej dohrávke 3. kola extraligy zdolali na domácej palubovke VKP Bratislava 3:0 (25:23, 25:20, 25:23).
Víťazný návrat na palubovku, hádzanári Tatrana Prešov zdolali Šaľu o 10 gólov
Hádzanári Tatrana Prešov sa do zápasového diania vrátili po vynútenej prestávke, spôsobenej povinnou karanténou, na víťaznej vlne. V dohrávanom stretnutí 7. kola Slovnaft handball extraligy uspeli na palubovke HKM Šaľa 34:24 (19:13).
Hádzanári Tatrana Prešov zvíťazili nad ŠKP Bratislava o 10 gólov
V predohrávanom stretnutí 12. kola Slovnaft handball extraligy zvíťazili hráči Tatrana Prešov nad tímom ŠKP Bratislava o 10 gólov 31:21 (19:10).
Prešovskí volejbalisti naďalej víťazne a s plným bodovým ziskom
Hráči VK MIRAD UNIPO Prešov vyhrali v piatkovej dohrávke 6. kola aj sobotňajšom štandardnom 8. kole extraligy. Zverenci Mareka Kardoša zdolali mladíkov ŠŠ volejbal Trenčín 3:1 (13,10, -21,10) a úradujúceho majstra VK OSMOS Prievidza 3:0 (21,13,20). Šarišania natiahli víťaznú sériu od začiatku sezóny už na osem duelov a so ziskom 24 bodov sú na čele tabuľky pred Myjavou a Svidníkom.
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou

Ďakujeme, že navštevujete portál pis.sk, naozaj si to vážime.

Používate rozšírenie na blokovanie prídavných modulov (adBlock, AdBlock Plus, Ghostery ... )?

Táto stránka je financovaná výlučne zo súkromných zdrojov a jedným z jej hlavných príjmov tvoria príjmy za zobrazovanie reklamy.
Žiaden z článkov nie je spoplatnený, všetky funkcionality poskytujeme zadarmo.

Pridajte si túto stránku medzi výnimky, aby sa Vám obsah zobrazoval správne a tento portál mohol aj naďalej fungovať.