Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

MARTIN suverénom na Safi Cupe

S neomylnou istotou suveréna si na II. ročníku Safi Cupu počínal celok MARTINA, ktorý ani raz neprehral a zaslúžene mu patrí prvá priečka. Na druhej s jedinou prehrou na svojom konte skončilo MSI a bronz vybojoval FK Atak Mideo. Šokujúce posledné miesto bez jediného bodu pripadlo jesennému vicemajstrovi MFK Tatra Temexu.

Turnaj, hraný systémom každý s každým, 1x20 minút, odštartoval už tradičný duel medzi Chaosom a Temexom. Chaos predviedol spoľahlivý výkon, svojmu unaveným dojmom pôsobiacemu súperovi čoskoro gólovo ušiel a zvíťazil zaslúžene 5:3. Málokto vtedy veril, že to budú jediné tri góly, ktoré Temex na turnaji vsieti... Safi ani tentoraz nenašla recept na pozornú obranu FK Atak Mideo. Atak sa dobre pohyboval, pekne kombinoval a až na koncovku hral výborne. Napriek nej zvíťazil 2:0. Výborný duel predviedli MSI a MARTIN. Druhé z menovaných mužstiev sa ujalo vedenia, MSI však vyrovnalo neomylnou delovkou Kostelníka, ktorý bol ústrednou postavou MSI. MARTIN však dokázal odpovedať a opäť sa ujal vedenia. V jeho strede sa ako ryba vo vode cítil hráč Ličartoviec Šinglár, ktorý dokázal, že je univerzálnym typom futbalistu "do každého počasia". Na skóre už nezmenila ani druhá exportná delovka Kostelníka, ktorá skončila iba na žrdi a MARTIN si pripísal dôležité víťazstvo 2:1. O prvé prekvapenie sa postarala omladená Safi, ktorá Temex nepustila vážnejšie do hry a zaknihovala si tak svoje prvé víťazstvo 3:0 v tomto zložení. Chaos Gemor nemal šťastný deň a napriek sympatickému výkonu nestačil na MSI, ktoré zvíťazilo 3:1.Dramatický zápas medzi sebou odohrali FK Atak Mideo a MARTIN. Atak bol niečo aktívnejší, nastrelil žrď, ale v koncovke sa nechytil. MARTIN sa spoliehal na rýchle brejky a skvelého Šinglára. Ten rozhodol jediným presným zásahom po chybe obrany Ataku o cennom víťazstve 1:0 v samotnom závere zápasu. MSI nenašla premožiteľa ani v súboji s Temexom. Ten sa síce vypol k najlepšiemu výkonu na podujatí, ale opäť neskóroval a podľahol MSI 0:2. Safi zmotivovaná prvým víťazstvom si trúfala aj na MARTIN, ale na ten v jeho veľký deň jednoducho nemala. MARTIN kontroloval vývoj zápasu a 2:0 mu stačilo na upevnenie prvej pozície. Atak zahral v súboji s Chaosom opäť skvele, súpera k ničomu nepustil a zaslúžene zvíťazil 2:0. MARTIN v stretnutí s Temexom potreboval na celkové prvenstvo vyhrať. Podľa toho aj hral a zdecimovaný súper iba rátal góly vo vlastnej sieti. Víťazstvo 7:0 znamenalo pre MARTIN definitívne prvé miesto na turnaji. O striebre sa rozhodovalo medzi Atakom a MSI a opäť to bol Kostelník, ktorý ho v samotnom závere gólom na 2:1 vybojoval pre MSI. Safi nestačila na Chaos a hoci znižovala stav, nakoniec prehrala 2:4. V oddychovom tempe potvrdil Atak víťazstvom 2:0 nad Temexom bronzovú priečku, oslavujúci MARTIN "pustil" za remízu 2:2 bod Chaosu a MSI na závere turnaja zdolala Safi 3:2. Najlepším strelcom sa stal hráč MARTINA Šinglár.

Záverečná tabuľka Safi Cupu:
<table width="100%" border="1" cellspacing="5" cellpadding="5" bordercolor="#C0C0C0"><tr><td align="right">1.</font></td><td>MARTIN</font></td><td align="right">5</font></td><td align="right">4</font></td><td align="right">1</font></td><td align="right">0</font></td><td>14:3</font></td><td align="right">9</font></td></tr><tr><td align="right">2.</font></td><td>MSI</font></td><td align="right">5</font></td><td align="right">4</font></td><td align="right">0</font></td><td align="right">1</font></td><td>11:6</font></td><td align="right">8</font></td></tr><tr><td align="right">3.</font></td><td>FK Atak Mideo</font></td><td align="right">5</font></td><td align="right">3</font></td><td align="right">0</font></td><td align="right">2</font></td><td>7:3</font></td><td align="right">6</font></td></tr><tr><td align="right">4.</font></td><td>Chaos Gemor</font></td><td align="right">5</font></td><td align="right">2</font></td><td align="right">1</font></td><td align="right">2</font></td><td>12:12</font></td><td align="right">5</font></td></tr><tr><td align="right">5.</font></td><td>Safi</font></td><td align="right">5</font></td><td align="right">1</font></td><td align="right">0</font></td><td align="right">4</font></td><td>7:11</font></td><td align="right">2</font></td></tr><tr><td align="right">6.</font></td><td>Tatra Temex</font></td><td align="right">5</font></td><td align="right">0</font></td><td align="right">0</font></td><td align="right">5</font></td><td>3:19</font></td><td align="right">0 </font></td></tr></table>

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK