Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Policajti si prevzali nové autá

Do policajného autoparku v Prešovskom kraji pribudlo 66 nových vozidiel, ktoré minister vnútra Robert Kaliňák slávnostne odovzdal pred mestskou radnicou v Prešove.

Dostanú ich obvodné oddelenia v rámci celého kraja. Ministerstvo sa rozhodlo pre autá značky Kia, ktoré sa vyrábajú na Slovensku a získalo ich so zľavou. "Nie je to darček pod stromček. V tomto prípade je to naša povinnosť vybaviť políciu tak, aby si plnila všetky svoje úlohy a chránila bezpečnosť občanov, " uviedol Kaliňák. Policajti dostali 53 kusov áut značky Kia Cee´d 1,6 CR Diesel a do náročnejšieho terénu pôjde 13 kusov Kia Sportage. V zásielke je aj jeden kus Seat Leon Cupra. Všetky autá sú v policajnej verzii, sú vybavené modro-červeným majákom a zvukovou signalizáciou. Súčasťou výbavy je klimatizácia a elektrické ovládanie okien. Vodiča a jeho spolujazdca na prednom sedadle delí od posádky vzadu mreža, ktorá má zvýšiť bezpečnosť hliadky pri eskortovaní zadržaných osôb.
Počet nových policajných áut v kraji sa tak zvýši v tomto roku na sto. V rámci Slovenska dostali policajti v tomto roku približne 700 nových áut. Podľa Kaliňáka je to stále iba jedna desatina celého vozového parku ministerstva vnútra. V tomto roku rezort vnútra investoval peniaze aj do ďalšej techniky. Obnovovali sa počítačové systémy, na každom obvodnom oddelení pribudol aspoň jeden nový počítač, čo súvisí aj so vstupom Slovenska do schengenského priestoru. Rezort dokončil obnovu policajného výstroja a uniforiem. Pripravuje sa tiež kompletná obnova v rámci programu nových policajných staníc
Podľa Kaliňáka v novom roku čaká policajtov predovšetkým kvalitné plnenie úloh, čo chce ministerstvo zabezpečiť novými opatreniami ale aj posilňovaním policajných zborov v oblastiach s vysokou kriminalitou.
-mm-

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK