Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

ABY: Ostro sledovaná búdka…

Opravíte a zateplíte panelák, zlepšíte vzhľad svojho obydlia a chcete upraviť aj najbližšie okolie. Lenže… Presne pred vaším vchodom tróni zhrdzavená telefónna búdka, z ktorej navyše zmizol telefónny aparát, a tak je už načisto nefunkčná.

No stojí si tu naďalej, špatí a nikto sa k nej nehlási…Tento podnet z ulice Federátov na Sídlisku Sekčov sa dostal k Občianskemu združeniu Aby…, ktoré hľadá nápady a riešenia, aby život v Prešove bol lepší a krajší. Dopátrali sme sa, že spomínaná telefónna búdka patrí spoločnosti Slovak Telekom. Ten z nej v septembri 2007 (v rámci racionalizácie siete) demontoval verejný telefónny automat. Odstránenie samotnej búdky je však podľa manažéra pre verejné telefónne automaty zo Slovak Telekomu v Košiciach – p. Milana Kulíka, oveľa zložitejšie, pretože musí spĺňať prísne európske normy pri likvidácii odpadu. Termín odstránenia telefónnej búdky, ktorú pre nich zmluvne robí firma Hocatel z Prešova, by podľa jeho slov mala byť „niekedy začiatkom roku 2008”. Bolo nám však sľúbené, že odsun tejto „ostro sledovanej búdky“ trošku posúria!

Apropo – čo tak pozbierať všetky vyradené búdky naraz, nech nešpatia ulice? Hm, takto natlačené na niektorom z dvorov Slovak Telekomu, určite zvýšia tlak na tempo ich definitívnej likvidácie…

Tešíme sa na Vaše ďalšie podnety:
Občianske združenie Aby...

- poštová schránka v podchode budovy na Hlavnej 38
- e-mail: aby@pis.sk

Občianske združenie Aby... (zaregistrované Ministerstvom vnútra SR dňa 30.8.2007) je zoskupením žien (zatiaľ), ktorým záleží na tom, v akom prostredí žijú a vychovávajú svoje deti. Naším cieľom nie je kritika, tej je tu dosť. Ide nám o hľadanie nápadov a riešení existujúcich problémov v našom meste. Chceme zmeniť toľko zaužívanú frázu - „ta to še neda“ na „ to še da“. Myslíme si, že mnohí ľudia zmýšľajú rovnako ako my, majú „kopec zlepšovákov“, ale chýba im odvaha alebo čas na ich realizáciu. Preto ich chceme povzbudiť, motivovať aby...
... Aby naše mesto Prešov bolo lepšie a krajšie!

Súvisiace články
15.1.2008 ABY: Alkohol, opilci a.... tí druhí
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK