Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Minister Kanis odovzdal šek v Hertníku

Šek v hodnote 150 tisíc belgických frankov (asi 163 tisíc Sk) odovzdal 22. decembra minister obrany SR Pavol Kanis predstaviteľom integračného zariadenia pre deti a dospelých s mentálnym a kombinovaným postihnutím KOR-GYM v Hertníku pri Bardejove.

Jeho zakladateľka Vlasta Blajsková vyjadrila radosť z daru, pretože takých chvíľ t. r. v zariadení veľa nebolo. Peniaze použijú priamo pre klientov na ďalšie skvalitnenie terapeutických a rehabilitačných služieb.

Uvedená suma je výťažok zo Ženského charitatívneho bazáru Severoatlantickej aliancie (NATO Wiwes Bazaar), ktorý sa uskutočnil 19. novembra 2000 v Bruseli v sídle NATO a zúčastnilo sa ho 28 krajín. Slovensko po druhýkrát zatupovala Misia SR pri NATO a v spolupráci s Ministerstvom obrany SR sa jej podarilo do zoznamu "obdarovaných" inštitúcií zaradiť okrem zariadenia v Hertníku ešte aj Detský domov v Domaniži.

Neštátne integračné zariadenie v Hertníku pracuje od roku 1992, v súčasnosti má 59 mentálne postihnutých klientov vo veku od 6 do 37 rokov.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK