Pondelok, 29. apríl 2024
Meniny má Lea | zajtra Anastázia

Minister Kanis odovzdal šek v Hertníku

Šek v hodnote 150 tisíc belgických frankov (asi 163 tisíc Sk) odovzdal 22. decembra minister obrany SR Pavol Kanis predstaviteľom integračného zariadenia pre deti a dospelých s mentálnym a kombinovaným postihnutím KOR-GYM v Hertníku pri Bardejove.

Jeho zakladateľka Vlasta Blajsková vyjadrila radosť z daru, pretože takých chvíľ t. r. v zariadení veľa nebolo. Peniaze použijú priamo pre klientov na ďalšie skvalitnenie terapeutických a rehabilitačných služieb.

Uvedená suma je výťažok zo Ženského charitatívneho bazáru Severoatlantickej aliancie (NATO Wiwes Bazaar), ktorý sa uskutočnil 19. novembra 2000 v Bruseli v sídle NATO a zúčastnilo sa ho 28 krajín. Slovensko po druhýkrát zatupovala Misia SR pri NATO a v spolupráci s Ministerstvom obrany SR sa jej podarilo do zoznamu "obdarovaných" inštitúcií zaradiť okrem zariadenia v Hertníku ešte aj Detský domov v Domaniži.

Neštátne integračné zariadenie v Hertníku pracuje od roku 1992, v súčasnosti má 59 mentálne postihnutých klientov vo veku od 6 do 37 rokov.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK