Utorok, 14. máj 2024
Meniny má Bonifác | zajtra Žofia

Temex najlepšie bránil i zakončoval

Nech to znie akokoľvek paradoxne, MFK Tatra Temex má po jeseni najlepší útok, skóroval 56 - krát, i obranu, inkasoval iba 28 - krát, napriek tomu nevedie tabuľku Pohára primátora v malom futbale.

Na jej čele sa totiž pevne usadil Dubník. Nuž ale patrí sa začať pekne po poriadku. V jesennej časti najvyššej súťaže v prešovskom malom futbale padlo dovedna 433 gólov, čo znamená priemerne 48,11 presných zásahov na jedno kolo a 9,62 na stretnutie. Pre porovnanie je to zlepšenie o 29 gólov celkovo a takmer o jeden vsietený gól na zápas, oproti rovnakému stavu spred roka. Temex je na tomto poli stálicou, už niekoľko rokov sa v štatistikách pohybuje na čelných priečkach. Zaujímavosťou je nesporne fakt, že Dubník v počte obdržaných gólov obsadil tretie miesto a v počte vsietených skončil až na "zemiakovej" štvrtej priečke! Ba dokonca z deviatich kôl, v ktorých zvíťazil dovedna sedemkrát, až tri razy vybojoval "iba" jednogólový úspech. Do istej miery prekvapením je aj konštatovanie, že v tejto sezóne nie veľmi úspešný prvý vicemajster MARTIN súka góly ako z partesu, celkovo 54 za čo mu patrí druhé miesto, avšak v obrane je deravý (inkasoval až 46 - krát a delí sa s Fotocolorom Šváby o šiestu priečku v tomto ukazovateli). Ani obhajca celkového prvenstva FK Atak Mideo nemá práve top formu, pretože v svojej "najsilnejšej" disciplíne, streľbe, obsadil až tretie miesto, keď kontá súperov zaťažil dovedna 53 - krát. Za posledné dva roky totiž Atak nikomu neprepustil jesenné prvenstvo v tejto oblasti. Ešte horšiu bilanciu dosiahol majster v defenzíve, keď obdržal 35 gólov a obsadil v tomto hodnotení štvrtú priečku. Po Temexe si v obrane najlepšie počínal Markob, ktorý je v tomto smere známy prepracovanou taktikou. Tá mu už roky prináša úspech, po minuloročnej tretej priečke mu inkasovaných 29 gólov vynieslo tentoraz druhé miesto. Naopak najhorší útok v súťaži má po jeseni Safi, ktorá dokázala skórovať iba 19 - krát. Po nej nasleduje U Greka, ktorý pridal navyše iba deväť zásahov. Je preto určite na mieste, že práve tieto dva kolektívy, aj keď v opačnom poradí, okupujú posledné dve priečky. Obom celkom nerobia príliš dobré meno ani obrany. V tejto hernej činnosti "dominuje" U Greka, ktorý dovolil súperom zaťažiť svojo konto až 76 - krát. O niečo lepšie je na tom Safi, ale 54 obdržaných gólov ju radí na druhé miesto od konca. Vlani s podobným výsledkom dohrali jeseň FC Špic a OZKN, ktoré po skončení sezóny opustili najvyššiu súťaž, pričom bodovo na tom boli dokonca o čosi lepšie ako ich dnešní nasledovníci. Ak chcú U Greka a Safi pomýšľať na záchranu, musia tromfnúť prakticky všetkých súperov a ešte sa spoľahnúť na malý futbalový zázrak, ktorý však mimo časov Vianoc prichádza málokedy.

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK