Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Vďaka súťaži spoznala Moskvu

Na počesť Michala Bosáka, ktorého sté výročie podpisu na americkú desaťdolárovku si v tomto roku pripomíname, organizuje Spoločnosť Michala Bosáka so sídlom v Prešove od roku 2001 pravidelne súťaž pre žiakov základných, stredných i vysokých škôl pod názvom Cena Michala Bosáka.

Dominika Janovčíková

Jednou z tých, ktorí sa rozhodli do celoslovenskej súťaže v tomto roku zapojiť bola aj Prešovčanka Dominika Janovčíková. „Táto súťaž mi umožnila niečo si dokázať, upevniť si vedomosti v ekonomike, ktoré mám, ale aj získať úplne nové, “ prezradila dôvod svojho zapojenia sa do súťaže študentka 3. ročníka Obchodnej akadémie na Volgogradskej ulici v Prešove. Pre súťaž vytvorila podnikateľský zámer športového centra, s ktorým napokon obsadila v súťaži spomedzi 46 podaných projektov 4. miesto. „Túto tému som si vyberala najmä preto, že športovaniu sa venujem ako fitneska, “ zdôvodnila výber témy na svoj podnikateľský plán aktuálna juniorská majsterka Slovenska vo fitnes. Vďaka úspechu v súťaži sa koncom októbra zúčastnila na stáži v Moskve. „Pobytu sa okrem mňa zúčastnili ešte ďalší dvaja študenti úspešní v súťaži, s ktorými sme v hlavnom meste Ruska navštívili mnohé zaujímavé miesta a naučili sa veľa nového, čo sa taktiež budem snažiť zúročiť, “ dodala D. Janovčíková. Prínos súťaže pre rozvoj študentov zdôraznil aj predseda SMB Rudolf Bosák. „Čo nás teší je, že väčšina z doterajších víťazov tejto súťaže sa neskôr dokázala presadiť aj v odborných kruhoch, “ uviedol Bosák.
(ik)

Súvisiace články
5.11.2007 Michala Bosáka si pripomenú výstavou a kalendárom
Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK