Pondelok, 29. apríl 2024
Meniny má Lea | zajtra Anastázia

Objekt vojenského súdu a prokuratúry vynovili

Prešov - Úplne nová pojednávacia miestnosť a plynová kotolňa sú najdôležitejšie výsledky rekonštrukcie budovy Vojenského obvodového súdu (VOS) a Vojenskej obvodnej prokuratúry v Prešove.

Obe inštitúcie sa sem vrátili po bezmála dvojročnom provizórnom pobyte v priestoroch bývalej firmy VUKOV. Rekonštrukciu objektu si vynútilo rozhodnutie Štátneho odborného technického dozoru o odstavení prevádzky v objekte v roku 1998. Dôvodom bol havarijný stav v elektrickom vedení, vo vodovodných rozvodoch a objemom emisií škodlivej kotolni na uhlie. Rekonštrukciu zvládla prešovská stavebná spoločnosť Unistav. Náklady na práce hradil rezort ministerstva obrany.

Predseda VOS Vladimír Peteja 12. decembra uviedol, že nová pojednávacia miestnosť s kapacitou 75 osôb vytvára maximálne dôstojný priestor pre sudcov, obhajcov, prokurátorov, ako aj pre verejnosť na vedenie hlavného pojednávania. Pred rekonštrukciou bola pojednávacia miestnosť v pivnici budovy. V rámci rekonštrukčných prác vymenili na objekte aj okná, pribudol aj nový vchod s vestibulom a čakárňou pre verejnosť.

Na užívanie stavby bolo vydané v pondelok 11. decembra kolaudačné rozhodnutie a v ten deň sa v nej aj konala porada predstaviteľov Vyššieho vojenského súdu a troch VOS. Obvodom prešovského je územie krajov Prešov a Košice.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK