Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Začiatok týždňa pána primátora

Už dnes, 19. 12. 2000, sa primátor mesta Ing. Juraj Kopčák stretne s riaditeľom štátneho podniku Slovenského plynárenského priemyslu Košice Ing. Dušanom Pšenčíkom. Posúdia navzájom otázky, ktoré súvisia s bezodplatnými prevodmi a darmi plynárenských zariadení, ktoré v minulosti samosprávne jednotky vybudovali z vlastných zdrojov. V Prešove ide zhruba o 14 miliónov korún.

Budú hľadať spoločné cesty, ako v rámci investičných akcií šarišskej metropoly tieto peniaze dostať do mestskej pokladne, prípadne tieto financie investovať do už existujúcich sietí plynárenskej infraštruktúry, najmä v okrajových častiach mesta.

Zajtra sa prvý muž mesta zúčastní v Bratislave na porade v súvislosti s investíciou automobilky BMW, ktorú zvolal minister hospodárstva SR Ľubomír Harach. Spoločne so zástupcami tých miest Slovenska, ktoré, rovnako ako Prešov, prejavili záujem o spomínané investície BMW, majú koordinovať postup v tomto smere. " Podľa našich informácií mníchovský automobilový komplex by mal ešte do konca tohoto roka vyhodnotiť všetky dotazníky, najmä z aspektu predložených technických kritérií, a vybrať desať najlepších potencionálnych záujemcov, ktorí by tak postúpili do ďalšieho kola," povedal Ing. Juraj Kopčák.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK