Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

V malom futbale zavial svieži vánok

V našom prvom zastavení sa za nedávno skončenou jesennou časťou sezóny 2000/2001 v malom futbale sa zameriame na prekvapujúce momenty a oživenie, ktoré priniesol predovšetkým nečakaný polčasový kráľ Dubník team. Pred dvomi rokmi neznámy pojem na prešovskom futbalovom nebi, vystrelil smerom k najvyšším priečkam ako raketa.

Vlani ešte účastník druhej ligy postupoval spolu so Safi Centrál do Pohára primátora z druhého miesta a hneď v úvode sa postaral o rozruch. Vo výborne hranom stretnutí zdolal úradujúceho majstra a jedného z najväčších kandidátov na prvenstvo FK Atak Mideo. Toto víťazstvo akoby predznamenalo úspešné ťaženie Dubníka na čelo prvoligového pelotónu. Za zmienku stojí fakt, že premožiteľa našli len v jedinom prípade (MSI) a bodík im dokázal uchmatnúť už len Chaos Gemor. Aj keď medzi jeho nepochybné úspechy patrí postup do najvyššej súťaže a o jeho kvalitách svedčí aj finálová účasť na prvom ročníku GRANITO Cupu, predsa len suverénne jesenné prvenstvo od Dubníku čakal málokto. Za Dubníkom sa na druhej priečke usadil MFK Tatra Temex, ktorý by po dvoch rokoch opäť rád ochutnal slastný pocit celkového víťaza. Temex rozhodne patrí medzi top favoritov a jarné odvety by mali potvrdiť jeho ambície, ale bude to neľahká úloha, pretože okrem Dubníka sa s rovnakou myšlienkou sa pohráva aj FK Atak Mideo a bez šancí nie je ani štvrtý Markob. FK Atak Mideo, majster z posledných dvoch sezón, začal súťaž katastrofálne a motal sa na konci ligového pelotónu. V závere sa však pozviechal a tretie miesto s nie príliš veľkým bodovým odstupom od vedúceho mužstva ešte živí jeho nádej na čistý hetrik a tým pádom aj na trvalé vlastníctvo Pohára primátora. Za vedúcou trojicou je nesmierne prehustený priestor a minimálne bodové rozdiely (ôsmy Fotocolor Šváby delia od tretieho miesta iba štyri body!). Výnimku tvoria posledné dva celky, ktorých záchrana v Pohári primátora je viac ako hypotetická. Sklamaním sú výkony nováčika Safi Centrál, ktorá získala iba dva body a potom čo suverénnym spôsobom postupovala z druhej ligy sa od nej čakalo oveľa viac. Ešte horšie je na tom celok U Greka, ktorému svieti na konte bodového zisku nula, čo sa od rozdelenia uličnej ligy na dve súťaže ešte nestalo. Treba pripomenúť, že práve "Gréci" boli vlani najvýraznejším prekvapením jesene, keď obsadili druhé miesto. To je už ale úplne iná pesnička ... Prekvapením je do určitej miery kolísavá výkonnosť lanského prvého vicemajstra MARTINA (vlani hral súťaž pod názvom Converse). Pred sezónou bol mnohými pasovaný za favorita číslo jeden, avšak podobne ako Atak, nemal najlepší vstup a nezachytil nástup celkov z popredia. Zisk rovnej polovice bodov z osemnástich možných pre MARTIN neznamená koniec nádejí na medailové priečky, no na vytúžený prvý titul to zrejme stačiť nebude.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK