Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Sloníčatá chystajú veľký koncert vďaky

S desať rokov platným krédom Sloníčatá vám vždy prinesú lásku organizuje Nadácia Slon v Prešove benefičný koncert vďaky detí z Detského domova (DD) Slon zo Šarišských Michalian. Najnovší pod názvom Vianoce Sloníčat sa t. r. uskutoční - aj pri príležitosti 70. výročia založenia DD - v mestskej hale v Prešove v piatok 1. decembra t. r.

Pred asi 2500 divákmi sa na ňom predstaví okolo stovky umelcov, z nich 80 príde z Prahy. Informovala o tom riaditeľka DD Slon Eva Džodlová a predseda správnej rady nadácie Marián Mazúr. Ako dodal, všetci umelci vystúpia bez nároku na honorár. Ide o osobnosti, ktoré zverencom v DD pomáhajú rôznymi darmi, dobrým slovom a náladou.

Benefičný koncert sa koná po desiatykrát za sebou, po piatykrát ho bude zaznamenávať Slovenská televízia štúdio Košice a odvysiela ho na Štedrý večer. M. Mazúr prezradil, že deti, pracujúce v speváckom zbore Sloníčatá same zložili a naspievali pesničku, ktorú darujú svojej druhej mame E. Džodlovej a ňom vedenému kolektívu DD. E. Džodlová na podporu spoločenskej kreativity deti založila a vedie súbor, ktorý vystupuje pri rôznych príležitostiach.

V súčasnosti v DD žije 54 zverencov a od roku 1951, keď bola zavedená kmeňová kniha sa v ňom vystriedalo 685 detí. Značná časť odchovancov príde v piatok na koncert. E. Džodlová si veľmi želá, aby ich bolo čo najviac. Mnohí sú už po 60-tke, jedna ohlásená takmer 70-ročná, chystajú sa aj napr. so svojimi vnúčatami.

Nadácia Slon Prešov založená pražskými hercami Helenou a Jiřím Růžičkovcami 24. októbra 1991 a slúžiaca deťom v DD Slon za úspech pokladá spoluprácu s českým podnikateľom a senátorom Václavom Fischerom, ktorý obdaroval tohto roku "domovákov" po piatykrát za sebou rekondičným pobytom pri mori. Aj ten svoju účasť na koncerte potvrdil.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK