Pondelok, 29. apríl 2024
Meniny má Lea | zajtra Anastázia

Sloníčatá chystajú veľký koncert vďaky

S desať rokov platným krédom Sloníčatá vám vždy prinesú lásku organizuje Nadácia Slon v Prešove benefičný koncert vďaky detí z Detského domova (DD) Slon zo Šarišských Michalian. Najnovší pod názvom Vianoce Sloníčat sa t. r. uskutoční - aj pri príležitosti 70. výročia založenia DD - v mestskej hale v Prešove v piatok 1. decembra t. r.

Pred asi 2500 divákmi sa na ňom predstaví okolo stovky umelcov, z nich 80 príde z Prahy. Informovala o tom riaditeľka DD Slon Eva Džodlová a predseda správnej rady nadácie Marián Mazúr. Ako dodal, všetci umelci vystúpia bez nároku na honorár. Ide o osobnosti, ktoré zverencom v DD pomáhajú rôznymi darmi, dobrým slovom a náladou.

Benefičný koncert sa koná po desiatykrát za sebou, po piatykrát ho bude zaznamenávať Slovenská televízia štúdio Košice a odvysiela ho na Štedrý večer. M. Mazúr prezradil, že deti, pracujúce v speváckom zbore Sloníčatá same zložili a naspievali pesničku, ktorú darujú svojej druhej mame E. Džodlovej a ňom vedenému kolektívu DD. E. Džodlová na podporu spoločenskej kreativity deti založila a vedie súbor, ktorý vystupuje pri rôznych príležitostiach.

V súčasnosti v DD žije 54 zverencov a od roku 1951, keď bola zavedená kmeňová kniha sa v ňom vystriedalo 685 detí. Značná časť odchovancov príde v piatok na koncert. E. Džodlová si veľmi želá, aby ich bolo čo najviac. Mnohí sú už po 60-tke, jedna ohlásená takmer 70-ročná, chystajú sa aj napr. so svojimi vnúčatami.

Nadácia Slon Prešov založená pražskými hercami Helenou a Jiřím Růžičkovcami 24. októbra 1991 a slúžiaca deťom v DD Slon za úspech pokladá spoluprácu s českým podnikateľom a senátorom Václavom Fischerom, ktorý obdaroval tohto roku "domovákov" po piatykrát za sebou rekondičným pobytom pri mori. Aj ten svoju účasť na koncerte potvrdil.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK