Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Policajti dostali nové autá

Na cestách Prešovského kraja bude od dnešného dňa jazdiť 18 nových policajných vozidiel s kombinovanými červeno-modrými majákmi a štyri nové vozidlá budú využívať na schengenskej hranici pre potreby Hraničnej a cudzineckej polície.

Nové autá, ktoré dnes slávnostne odovzdal pred budovou Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove minister vnútra Robert Kaliňák, stáli približne 8 mil. Sk. Ako uviedol, ide o prvú dodávku z celkovo 80 áut, ktoré by sa mali dostať do Prešovského kraja do konca roka. Pre používanie dvojfarebných majákov sa rezort vnútra rozhodol na základe výsledkov štúdie urobenej v žilinskom Inštitúte pre výskum dopravy. Odborníci na dopravu konštatovali, že táto kombinácia je najbezpečnejšia a tiež najčastejšia používaná v Európe. Kaliňák povedal, že túto kombináciu budú mať už všetky nové typy policajných vozidiel. Rezort to nestojí navyše ani korunu, lebo v policajných skladoch sú v depozite modré majáky, ktoré sa skombinujú s červenými.

Kaliňák pri odovzdávaní vozidiel prehlásil, že nové autá budú pojazdnými kanceláriami pre policajtov. Ide o vozidlá značky Volkswagen Golf so základnou výbavou, kde je klimatizácia, elektronické ovládanie okien a podstatne väčší interiér, ako mali doteraz v policajných Škodách Fabia. Podľa ministra je však najdôležitejšie, že nové vozidlá budú mať na cestách rešpekt a úctu. "Policajti nebudú musieť riskovať na hranici pomalších áut a s dostatočnou výkonovou rezervou budú vedieť dostihnúť páchateľa. Slušní vodiči ich môžu vnímať ako cestných anjelov, " uviedol Kaliňák. Aspoň jedno z týchto vozidiel sa dostane do každého policajného obvodu Prešovského kraja, delili ich podľa potreby a stavu vozového parku. Prešovský kraj dostal nové policajné autá ako prvý v republike, na podobnú dodávku sa môžu tešiť aj ďalšie krajské policajné riaditeľstvá.
-mm-

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK