Nedeľa, 16. jún 2024
Meniny má Blanka, Bianka | zajtra Adolf

Dodávku spred vchodu odtiahli

Vstup na prešovský mestský cintorín z Duklianskej ulice, ktorý zatarasil podnikateľ Peter Jarkovský bielou dodávkou je opäť voľný.

Auto dnes na príkaz prešovského primátora Pavla Hagyariho odpratali a uvoľnili vchod na cintorín. Jarkovský sa pre médiá odmietol vyjadriť, ako mieni v spore s mestom pokračovať. Prešovský primátor potvrdil, že auto dnes odtiahli s jeho vedomím, pretože bránilo vstupu na cintorín. "Má to oporu v zákone, neurobili sme nič protiprávne, " uviedol Hagyari, ktorý ďalej dodal, že mesto využije všetky právne aj súdne spôsoby, aby sa to viackrát nezopakovalo. Dodávka sa nachádza v Technických službách mesta Prešov, odkiaľ si ju môže majiteľ zobrať. Mesto súčasne bude žalovať vlastníka a vymáhať náklady s tým spojené.
S Jarkovským vedie Mesto Prešov tri súdne spory. Podľa vyjadrenia prešovského primátora v dvoch sporoch bude mesto určite úspešné. O pozemku na Strojníckej ulici, na ktorom je postavená mestská komunikácia, je mesto pripravené dohodnúť sa mimosúdnou cestou. "Ale nie za cenu, ktorú navrhuje Jarkovský. Ponúkal som mu mimosúdne riešenie, avšak jeho návrhy sú päťkrát vyššie, ako určil náš znalec. Za cestu žiada 50 mil. Sk, pričom máme nezávislý posudok asi na 10 miliónov korún. Sme ochotní diskutovať, vieme, že tento spor treba riešiť, mesto bude musieť pristúpiť na dohodu, ale nie za vydieračských podmienok a za ceny, ktoré sú v rozpore so zákonom, " zdôraznil Hagyari. Radnica navrhla aj kontrolného znalca a čaká sa na jeho posudok. V tomto spore mesto ponúklo tiež možnosť výmeny pozemkov, avšak Jarkovský chce za cestu lukratívne stavebné pozemky. Hagyari v tejto súvislosti uviedol, že sa príjme zákon, ktorý umožní vyvlastniť takýto pozemok.
-mm-

Súvisiace články
25.7.2007 Vchod na cintorín opäť zatarasený 10.7.2007 Organizácie PSK vedú 50 súdnych sporov - súdi sa aj Jarkovský 15.5.2007 Chcú zrušiť zastávku 24.4.2007 Primátor Pavel Hagyari ON-LINE (KOMPLETNÝ PREPIS) 16.4.2007 Jarkovský chce rúbať stromy 23.1.2007 Jarkovský má ďalšie pozemky - primátor odvolal vedúcu odboru mestského majetku 13.10.2006 Hagyari sľubuje "veľké veci" 2.10.2006 Benč Jarkovskému: „Nedohodnem sa, nech rozhodne súd!“ 30.9.2006 Jarkovský vs. mesto – ďalšie kolo 27.9.2006 Znova položil na cestu zábrany
Mohlo by Vás zaujímať
Prešovský trojičný jarmok opäť prinesie týždeň plný remesiel, folklóru a chutného jedla
Park kultúry a oddychu a mesto Prešov aj tento rok spoločne pripravili tradičný Prešovský trojičný jarmok v centre mesta, ktorý prenesie návštevníkov k svojim koreňom, ľudovej kultúre a remeslám.
Hviezdy Prešova zažiarili na pódiu
Veľkolepý Deň detí plný zábavy si mohli najmenší Prešovčania naplno užiť v Záhrade umenia vo štvrtok 30. mája 2024. Odmenení boli aj najlepší žiaci prešovských základných škôl v projekte Hviezdy Prešova.
Prešovská MHD vás odvezie na Posádkový deň detí
Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. informuje cestujúcich, že v piatok 31. mája mimoriadne posilní spoje k letisku v Nižnej Šebastovej. Pre všetky deti a ich rodičov je pripravený Posádkový Deň detí.
Európske mesto športu: na Prešov sa pozrela zahraničná delegácia
Na tri dni do Prešova zavítala delegácia, ktorá bude posudzovať kandidatúru Prešova na titul Európske mesto športu. Jej úlohou bolo zmapovať sieť prešovských športovísk a vypočuť si obhajobu mesta ku kandidatúre. Zaujímali sa aj o možnosti športovania pre najmenších i dôchodcov.
Slávnostné zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
V zmysle § 13 ods. 4 písm. a) v spojení s § 12 ods. 1 prvá veta zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva primátor mesta Prešov František Oľha
Prešov sa pripravuje na množstvový zber komunálneho odpadu
V meste Prešov sa vôbec prvýkrát v histórii zavedie množstvový nevážený zber komunálneho odpadu. Týkať sa bude obyvateľov mesta vlastniacich rodinné domy. Títo Prešovčania si tak budú môcť zvoliť z viacerých druhov objemov smetných nádob a frekvencie, ako často im prídu smeti zbierať. Nový systém mestu prinesie väčšiu efektivitu nakladania s odpadmi a predpokladá sa aj pozitívny dopad na ekológiu.
Poznáme laureátov verejných ocenení mesta Prešov za rok 2023
Slávnostné zasadnutie mestského zastupiteľstva v Prešove sa opäť nieslo v noblesnej atmosfére oceňovania výnimočných osobností, ktoré si prevzali verejné ocenenia mesta Prešov. Po siedmykrát v histórii mesta boli odovzdané všetky verejné ocenenia - Cena mesta Prešov, Cena primátora mesta, Opálové zrnko a Čestné občianstvo mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK