Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Hostia hrali, domáci vyhrali...

"Nemám pocit, že dnes vyhralo lepšie mužstvo," uzavrel svoje stručné pozápasové hodnotenie tréner košických tigrov Erik Bogdanovský. Domáci kormidelník Mikuláš Komanický s ním v podstate súhlasil a preň typickým spôsobom ešte zakontroval: "Spokojní podľa mňa môžeme byť ale obaja. Hostia s predvedenou hrou a my s bodmi..."

V podstate obidvaja tréneri mali pravdu. Ambície Košičanov pred zápasom mali bodové kontúry. a dali to patrične najavo od úvodného hvizdu. Tigrom však územná prevaha bola málo platná. Vo väčšine stroskotávala na prešovskom gólmanovi Trančíkovi, ktorý vychytil skvelý deň, či na vlastnej streleckej nemohúcnosti. Šancí si totiž hosťujúci tím vypracoval podstatne viac než domáci. Len tá efektívnosť... O prvý vzruch sa postaral vlastne nie príliš vydareným centrom košický obranca Školník v siedmej minúte. Lopta z jeho kopačky doplachtila pod brvno Trančíkovej brány, odkiaľ ju efektným spôsobom vyškriabal na prvý rohový kop zápasu. Na konci prvej štvrťhodine po Jamborovej akcii a následnom centri najvyššie vyskočil Vyskoč, no brankár Tatrana i v tomto prípade osvedčil svoje kvality. Na trávniku síce "tvrdili muziku" Košičania, ale domáci si trpezlivo húdli svoje. Nedali sa zlákať do príliš otvorenej partie a vyčkávali na možnosti v príhodnej chvíli udrieť. Prvá sa im naskytla v 27. minúte. Šoltís, hrajúci netradične v strede poľa, sa prekľučkoval po pravej strane ihriska až do pokutového územia tigrov. Obhodil i vybehnuvšieho Semana, no lopta sa popred opustenú bránu dokotúľala do bezpečia... O pár minút neskôr Mar. Seman obišiel Školníka, ale súboj menovcov vyznel v tomto prípade pre košického brankára. Na druhej strane po štandardnej situácii Zvara síce mieril presne, avšak brankár Tatrana bol na mieste. Tesne pred prestávkou Zvarov center poslal zblízka hlavou nad Libič. Obraz hry sa nezmenil ani po zmene strán. V 52. min. dal Trančíkovi pre zmenu vyniknúť prudkou strelou zo štandardnej situácie Jambor. To boli momenty, ktoré vzrušili hľadisko, ale vlastne až do 75. minúty sa väčšina akcií začínala i končila medzi oboma šestnástkami. Až v poslednej štvrťhodine vzruchu pribúdalo. To už ale hostia prehrávali gólom najmladšieho futbalistu na trávniku, ani nie osemnásťročného Šestáka. Streleckú pozíciu mu pripravil Lelkeš, ktorý vyzvŕtal protihráča vo vnútri pokutového územia hostí a na prízemnú strelu bez prípravy k pravej žrdi bol Miroslav Seman prikrátky. Keď ani zo zúfalého záverečného tlaku tigri nič nevyťažili, opäť sa raz potvrdilo, že i futbal sa hrá na góly...
Gól: 75. Šesták.

Prešov: Trančík - Mar. Petruš - Loj, Ďorď - Bednár, Valkučák, Šoltís, Drobňák, Mar. Seman - Šesták, Lelkeš.
Košice: Mir. Seman - Beličák - Školník, Zábavník - Libič, Jambor, Zvara, R. Urban, Onofrej - Nemec, Vyskoč.
Pred 5 813 divákmi rozhodca Gádoši žltou kartou napomenul päť minút pred koncom Valkučáka a Nemca.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK