Pondelok, 29. apríl 2024
Meniny má Lea | zajtra Anastázia

Hostia hrali, domáci vyhrali...

"Nemám pocit, že dnes vyhralo lepšie mužstvo," uzavrel svoje stručné pozápasové hodnotenie tréner košických tigrov Erik Bogdanovský. Domáci kormidelník Mikuláš Komanický s ním v podstate súhlasil a preň typickým spôsobom ešte zakontroval: "Spokojní podľa mňa môžeme byť ale obaja. Hostia s predvedenou hrou a my s bodmi..."

V podstate obidvaja tréneri mali pravdu. Ambície Košičanov pred zápasom mali bodové kontúry. a dali to patrične najavo od úvodného hvizdu. Tigrom však územná prevaha bola málo platná. Vo väčšine stroskotávala na prešovskom gólmanovi Trančíkovi, ktorý vychytil skvelý deň, či na vlastnej streleckej nemohúcnosti. Šancí si totiž hosťujúci tím vypracoval podstatne viac než domáci. Len tá efektívnosť... O prvý vzruch sa postaral vlastne nie príliš vydareným centrom košický obranca Školník v siedmej minúte. Lopta z jeho kopačky doplachtila pod brvno Trančíkovej brány, odkiaľ ju efektným spôsobom vyškriabal na prvý rohový kop zápasu. Na konci prvej štvrťhodine po Jamborovej akcii a následnom centri najvyššie vyskočil Vyskoč, no brankár Tatrana i v tomto prípade osvedčil svoje kvality. Na trávniku síce "tvrdili muziku" Košičania, ale domáci si trpezlivo húdli svoje. Nedali sa zlákať do príliš otvorenej partie a vyčkávali na možnosti v príhodnej chvíli udrieť. Prvá sa im naskytla v 27. minúte. Šoltís, hrajúci netradične v strede poľa, sa prekľučkoval po pravej strane ihriska až do pokutového územia tigrov. Obhodil i vybehnuvšieho Semana, no lopta sa popred opustenú bránu dokotúľala do bezpečia... O pár minút neskôr Mar. Seman obišiel Školníka, ale súboj menovcov vyznel v tomto prípade pre košického brankára. Na druhej strane po štandardnej situácii Zvara síce mieril presne, avšak brankár Tatrana bol na mieste. Tesne pred prestávkou Zvarov center poslal zblízka hlavou nad Libič. Obraz hry sa nezmenil ani po zmene strán. V 52. min. dal Trančíkovi pre zmenu vyniknúť prudkou strelou zo štandardnej situácie Jambor. To boli momenty, ktoré vzrušili hľadisko, ale vlastne až do 75. minúty sa väčšina akcií začínala i končila medzi oboma šestnástkami. Až v poslednej štvrťhodine vzruchu pribúdalo. To už ale hostia prehrávali gólom najmladšieho futbalistu na trávniku, ani nie osemnásťročného Šestáka. Streleckú pozíciu mu pripravil Lelkeš, ktorý vyzvŕtal protihráča vo vnútri pokutového územia hostí a na prízemnú strelu bez prípravy k pravej žrdi bol Miroslav Seman prikrátky. Keď ani zo zúfalého záverečného tlaku tigri nič nevyťažili, opäť sa raz potvrdilo, že i futbal sa hrá na góly...
Gól: 75. Šesták.

Prešov: Trančík - Mar. Petruš - Loj, Ďorď - Bednár, Valkučák, Šoltís, Drobňák, Mar. Seman - Šesták, Lelkeš.
Košice: Mir. Seman - Beličák - Školník, Zábavník - Libič, Jambor, Zvara, R. Urban, Onofrej - Nemec, Vyskoč.
Pred 5 813 divákmi rozhodca Gádoši žltou kartou napomenul päť minút pred koncom Valkučáka a Nemca.

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK