Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Krajský súd rozhodne o väzbe Tobiáša L.

Na Krajský súd v Prešove doručili spis Tobiáša L. , ktorý podal sťažnosť proti uzneseniu Okresného súdu v Poprade o vzatí do väzby. Potvrdil to hovorca súdu Michal Drimák.

Ako uviedol, "Krajský súd v Prešove v predmetnej veci rozhodne prednostne a urýchlene, pretože ide o väzobnú vec. " Podľa hovorcu je to tzv. živý spis, teda ešte právoplatne neskončený, preto krajský súd momentálne nemôže poskytnúť viac informácií. Prípad 59-ročného podnikateľa Tobiáša L. je spojený s firmou Rašelina Quido a podozrením s objednávky vrážd právničky Gabriely Matuškovej, finančníka Branislava Prieložného a ďalších dvoch ľudí. Je obvinený aj z pokusu o podvod a falšovanie verejnej listiny. Tobiáš L. sa podľa obvinenia pokúsil na základe falošného uznesenia Špeciálneho súdu vybrať zo zablokovaného účtu Mariána Jánošíka, odsúdeného na doživotie v kauze Devín Banka, sumu 62 000 eur. Tieto peniaze chcel presunúť na iný účet v zahraničnej banke.
-mm-

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK