Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Potleskom podporili požiadavky

Búrlivým potleskom na výzvu moderátorky podporilo vyše 300 účastníkov podvečerného protestného mítingu v aule Prešovskej univerzity v Prešove 16. novembra požiadavky Odborového zväzu (OZ) pracovníkov školstva a vedy proti úpadku školstva.

Jeden z predákov tohto zväzu Antonín Polák na záver mítingu na otázku, že ak Národná rada SR, vláda SR a samotné ministerstvo školstva im nevyhovejú odpovedal, že "nedodržíme sociálny zmier". Viacerí rečníci poukázali na to, že odborári v školstve chcú len to, čo im patrí. Vláda SR by mala ustúpiť od páčivej rétoriky a splniť svoje sľuby, obsiahnuté aj v programovom vyhlásení. Odzneli požiadavky, podľa ktorých najlepším riešením pre taký komplikovaný rezort akým je školstvo by bolo znovuvytvorenie špecializovanej školskej správy. Jediným pozitívom, ktoré tejto vláde rečníci pripísali, bola skutočnosť, že učiteľom základných škôl v Prešovskom kraji celkovou sumou 93 miliónov Sk upravila mzdy na celoslovenskú úroveň.

Podporu požiadavkám vyjadrili svojou účasťou na mítingu aj predsedovia OZ dopravy, železníc, pôšt a telekomunikácií, spojov a Nezávislého OZ verejnej cestnej dopravy.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK