Pondelok, 29. apríl 2024
Meniny má Lea | zajtra Anastázia

Faul ako vyšitý na jedenástku

"Pred zápasom na Liptove by sme remízu brali všetci všetkými desiatimi," vyriekol prvé slová, keď už všetky pozápasové emócie trochu opadli, kapitán marssuperligového Tatrana a strelec jediného gólu zeleno - bielych Marek Petruš. "Avšak po záverečnom hvizde máme na duši smútok, hoci i bod získaný v Ružomberku má svoju nespornú cenu.

Smútok predovšetkým preto, že vyrovnávajúci gól sme inkasovali päť minút pred koncom stretnutia. A v takýchto prípadoch si mužstvo zvyčajne niečo vyčíta, hodnotí, že to, či ono sa dalo riešiť inak a podobne. Vrátiť sa ale nedá späť už nič." Tatranci zase až tak žialiť nemuseli, lebo v zložení v akom nastúpili, veľké šance sa im pravdupovediac nedávali. No a napokon, prešovský tím favorizovaných domácich zaskočil a šiel nečakane do vedenia gólom z pokutového kopu, ktorý bezpečne premenil práve náš spolubesedník Marek Petruš. "Moment pred penaltou prišiel po vydarenej kombinačnej akcii Šoltísa s Lelkešom. Nuž a po kolmej prihrávke v pokutovom území Ružomberčanov musel jeden z ich obrancov zatiahnuť "ručnú brzdu" a rozhodca zase ukázať na biely bod. Faul ako vyšitý na jedenástku." K lopte ste sa tradične v takýchto prípadoch postavili vy. Po koľký raz v sezóne? "Štvrtý raz a i na štvrtý pokus som sa nemýlil. Pozeral som na brankára Trabalíka, a keďže ten vopred žiadny pohyb nenaznačoval, napálil som prudko loptu k žrdi po jeho pravej strane." Tento moment dozaista šokoval nielen publikum pod Čebraďom, lež i mužstvo SCP. Ale asi nie nadlho? "Pochopiteľne, že hľadisko tlačilo svojich k vyrovnaniu. Tenže naša taktika bola účinná a až veľa sme domácim pri zakladaní, vlastne nakopávaní lôpt smerom do našej šestnástky nedovolili. Akurát škoda tej akcie tesne pred koncom..."

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK