Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Šarišania vraj potrebujú body viac než Spišiaci

Prvú tretinu prvoligového hokejového stretnutia Farmakol Prešov - Dukla Senica rozbehli domáci celkom svižne a hlavne efektívne. Po dvadsiatich minútach na ukazovateli svietilo skóre 4:0, čo v podstate odzrkadľovalo dianie na ľade i rozdiel v streleckej aktivite.

V ďalšom priebehu síce Prešovčania vytvárali šance ako na bežiacom páse, ale ich aj trestuhodne zahadzovali. Vôbec, výkon Farmakolu mal klesajúcu tendenciu. I preto sa pred dnešným stretnutím Spišská Nová Ves - Prešov natíska otázka, či výkon z druhej polovice predchádzajúceho domáceho zápasu, by mohol stačiť Šarišanom na úspech na ľade Spišiakov?

"Jednoznačne nie!," rezolútne odvetil asistent trénera HK VTJ Farmakol Prešov Peter Křemen. "Aj pri hodnotení zápasu so Senicou sme našim hráčom vyčítali, že po získaní štvorgólového náskoku ich herná aktivita bola už slabá. Opäť sa raz príliš zavčasu dosiahnutým uspokojili. O našom víťazstve hádam nik nepochyboval, ale zápas sa vlastne iba dohrával. Nuž a takýto prístup a výkon po prvej prestávke, dnes na Spiši by nemohol stačiť ani len na bod."

Lenže stretnutia na domácom a súperovom ľade bývajú zväčša podstatne odlišné...

"Isteže, to je fakt. Naviac, vonku sa hrá každému horšie než doma. A tobôž nám na Spiši. Tamojší prvoligový tím sa podľa našich informácií cez nedávnu prestávku posilnil o nejakých hráčov z Košíc. Aj keď má na nás na druhom mieste v tabuľke desaťbodovú stratu, určite sa doma, navyše v tradičnom derby, vynasnaží zabodovať naplno. Ako hlboko siahnem do pamäti, či už ako aktívny hokejista, či ako tréner, na spišskonovoveskom ľade sme nikdy nehrali ľahký zápas."

Ambície Farmakolu ale v tejto sezóne siahajú najvyššie, čo mu zároveň velí bodovať i na súperových štadiónoch. A nie iba na tých z chvosta prvoligového pelotónu.

"Pochopiteľne, i do zápasu so Spišiakmi ideme s jasným cieľom. Avšak už teraz myslíme na trojblok ťažkých stretnutí. S Banskou Bystricou a Topoľčanmi doma a Žilinou vonku. Ten môže veľa napovedať do ďalšieho vývoja postavenia v tabuľke. V prípade, že sa nám podarí Spišiakov zdolať, potom bodovať i domácich súbojoch, na špici by sa nám tým pádom dýchalo ľahšie. Nespomínam to náhodou, lebo aj súperi pod nami hrajú teraz medzi sebou a bodovo sa tak dozaista "vybijú". Pravdou je, že jediný "vážny" zápas sme vyhrali v Topoľčanoch. Bolo by preto načase opäť vonku zabodovať. Najlepšie už dnes na Spiši. Zbroja nielen naši dnešní súperi, ale i Nitrania, Bystričania a iní. Každý čaká na chybu toho druhého. Pochopiteľne, neradi by sme ju urobili my ako prví... Z pozície, na akej v prvoligovej tabuľke momentálne sme, by sme neradi ustúpili. V tejto fáze súťaže body potrebujeme viac my než Spišiaci a podľa toho by to malo vyzerať na ľade."

Mohlo by Vás zaujímať
Máte doma budúceho škôlkara?
sto Prešov informuje rodičov o možnosti podávania žiadostí na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov na školský rok 2024/2025.
PREŠOVSKÁ UNIVERZITA SA STALA ODBORNÝM GARANTOM PROJEKTU NA BILINGVÁLNE VZDELÁVANIE DETÍ ZÁKLADNÝCH ŠKÔL
Prešov, 11. 04. 2024 – Prešovská univerzita (PU) v Prešove nadviazala spoluprácu s občianskym združením BILI School na projekte zameranom na bilingválne vzdelávanie detí od prvej triedy základnej školy. Tento inovatívny program, ktorý sa zaoberá vzdelávaním detí v dvoch jazykoch súčasne – slovenskom a anglickom, sa plánuje pilotne spustiť na vybraných verejných základných školách po celom Slovensku už v nadchádzajúcom školskom roku.
ŠTÁTNY TAJOMNÍK CHOVANEC DISKUTOVAL SO ŠTUDENTMI PREŠOVSKEJ UNIVERZITY O EURÓPSKEJ ÚNII
Prešov 18. 04. 2024 – O význame a prínosoch členstva Slovenskej republiky v Európskej únii diskutoval s viac ako stovkou študentov Prešovskej univerzity (PU) v Prešove štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ) Rastislav Chovanec.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK