Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Polícia: Ako dopadla dopravna akcia?

Včera vykonali policajti celoslovenskú dopravno - bezpečnostnú akciu, počas ktorej sa zamerali najmä na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky mladými vodičmi, kontrolu dokladov o zdravotnej spôsobilosti na vedenie motorového vozidla a dodržiavanie pravidiel cestnej premávky pri prejazde cez železničné priecestie.

V Prešovskom kraji zistili policajti celkom 338 priestupkov, z ktorých 289 vybavili blokovou pokutou, 23 oznámili na správne konanie a 27 priestupkov vybavili policajti dohováraním. Vodiči motorových vozidiel najčastejšie nedodržali maximálnu povolenú rýchlosť, 112 priestupkov, nasledovalo nepoužívanie bezpečnostných pásov, 56 priestupkov a na treťom mieste v počte priestupkov bol nevyhovujúci technický stav vozidla, 46 priestupkov. Okrem toho policajti zistili aj požitie alkoholických nápojov u dvoch vodičov motorových vozidiel a jedného vodiča nemotorového vozidla. Čo sa týka zadržania vodičských preukazov, tie boli počas včerajšej akcie zadržané tri a zadržaných bolo aj osem osvedčení o evidencií vozidla. Dopravných priestupkov sa dopustili aj traja chodci a jeden cyklista.

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK