Streda, 01. máj 2024
Meniny má Sviatok práce | zajtra Žigmund

Pomohli Jánovi Stajančovi

Finančný dar, ktorého výšku nezverejnili, odovzdali 10. novembra primátor Prešova Juraj Kopčák a predstavitelia košického závodu Slovenského plynárenského priemyslu 76-ročnému obyvateľovi mestskej časti Prešova Nižnej Šebastovej Jánovi Stajančovi. Pred necelým rokom vybuchol v jeho dome plyn, pričom utrpel zranenie nielen on, ale aj jeho manželka.

Vyšetrovanie nepreukázalo vinu na tomto nešťastí ani plynárov, ani majiteľa rodinného domu. Keďže J. Stajanča mal dom poistený len ako stavbu, nie aj zariadenie v ňom, tak sa rozhodli aspoň sčasti ho odškodniť.

Pravdepodobnou príčinou výbuchu bolo nahromadenie plynu v kanalizačnej šachte potom, čo na plynovodnom potrubí poškodil asfaltovú izoláciu sused a zemný plyn unikal do vodovodného potrubia. Keď v inkriminovaný deň J. Stajanča zapálil plyn na sporáku, vybuchol nahromadený plyn v kúpeľni, kde sa práve nachádzala pani domu. Vzniknutý požiar sa podarilo rýchlo uhasiť domácim spolu so susedmi. Výbuch mierne narušil statiku domu postaveného v 50. rokoch. J. Stajanča k tomu povedal, že najviac nešťastím trpí jeho žena, ktorá sa po tom všetkom obáva aj obsluhy plynového sporáka.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK