Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Dzurindovci absolvovali výjazd v Prešovskom kraji

S cieľom získať spätnú väzbu na reformy bývalej vlády dnes absolvovalo 26 predstaviteľov SDKÚ-DS výjazd v Prešovskom kraji. Skupina poslancov Národnej rady a europoslanec Milan Gaľa navštívili rôzne nemocnice, školy a ďalšie štátne inštitúcie takmer vo všetkých okresoch Prešovského kraja, stretli sa aj so starostami a primátormi.

Ako uviedol podpredseda Národnej rady SR a podpredseda SDKÚ-DS Milan Hort, starostovia a primátori majú obavy z uvažovanej zmeny financovania samosprávy. „Obavy sa týkajú toho, že samospráva príde o svoj súčasný podiel financií z daní, “ uviedol M. Hort. Podľa podpredsedu strany Ivana Mikloša sa ukazuje, že reformy bývalej vlády mali zmysel. „Fiškálna decentralizácia prispela k rastu financií pre samosprávy. Ešte dôležitejšie ale bolo, že boli stanovené jasné a stabilné podmienky, “ uviedol I. Mikloš. Podľa neho „problémom súčasnej vlády je, že sľúbila všetkým všetko a na plnenie týchto sľubov jej teraz chýbajú peniaze“. Takto si Mikloš vysvetľuje aj útoky vlády na druhý pilier dôchodkovej reformy, ktoré podľa neho dokumentuje aj posledný návrh vlády neodvádzať príspevky do správcovských spoločností rodičom na materskej dovolenke a starajúce sa o postihnuté dieťa. „Tým by títo ľudia prišli o možnosť sporiť si na vyšší dôchodok. Aj toto ilustruje, ako zúfalo chce vláda nájsť peniaze, “ dodal Mikloš.

Dnešný výjazd skupiny poslancov bol druhým v poradí, prvý absolvovali dzurindovci prednedávnom v Žilinskom kraji. Najbližšie sa všetci poslanci chystajú do Trnavského kraja a do konca roka by chceli zmapovať všetky kraje. Súčasťou výjazdu bolo aj otvorenie poslaneckej kancelárie podpredsedu SDKÚ-DS Ivana Mikloša na Metodovej ulici v Prešove. Mikloš v kancelárii, ktorá je jeho jedinou na Slovensku, chce byť osobne občanom k dispozícii každý prvý pondelok v mesiaci.
(ik)

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK