Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

POF bude dohliadať v Humennom

Prešovské občianske fórum (POF) sa po sérii úspešných predvolebných i medzivolebných diskusných fór v metropole Šariša presúva do Humenného.

Ako je známe, v Humennom sa 25. novembra uskutočnia nové komunálne voľby. V rámci projektu Občianska participácia a podpora vzdelávania voličov na vidieku chystá POF diskusné fórum kandidátov na funkciu primátora mesta, ktoré sa uskutoční 15. novembra o 17. hodine v Estrádnej sále budovy Mestského kultúrneho strediska v Humennom. Podľa slov koordinátorky projektu Nicole Fuchsovej svoju účasť na diskusii prisľúbili všetci kandidáti, teda Ivan Hopta (KSS), Vladimír Kostilník (SDĽ, SOP, HZDS), Pavol Koščo (nezávislý) a Iveta Plšeková (DS, KDH, SDSS).

Slogan, ktorým POF pozýva Humenačnov na fórum, kde budú môcť budúcemu primátorovi položiť otázku, znie: "Čo chce nový primátor? Príďte si vybrať budúceho primátora."

"Diskusné fóra sú verejnou diskusiou občanov s pozvanými kandidátmi, v ktorej každý z nich má vymedzený rovnaký časový priestor na odpovede, ale nemá priestor na konfrontáciu s ostatnými kandidátmi. Cieľom diskusných fór je informovať voličov o názoroch jednotlivých kandidátov nielen prostredníctvom volebnej kampane, ale i prostredníctvom verejnej predvolebnej diskusie," uviedla Nicole Fuchsová a dodala, že "písomným výstupom tejto diskusie bude Sprievodca voliča pozostávajúci z odpovedí na dve otázky, ktoré pripraví POF, ktoré odznejú na fóre a budú zverejnené v miestnej tlači. Sprievodca voliča bude distribuovaný do všetkých schránok v meste."

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK