Nedeľa, 28. apríl 2024
Meniny má Jarmila | zajtra Lea

POF bude dohliadať v Humennom

Prešovské občianske fórum (POF) sa po sérii úspešných predvolebných i medzivolebných diskusných fór v metropole Šariša presúva do Humenného.

Ako je známe, v Humennom sa 25. novembra uskutočnia nové komunálne voľby. V rámci projektu Občianska participácia a podpora vzdelávania voličov na vidieku chystá POF diskusné fórum kandidátov na funkciu primátora mesta, ktoré sa uskutoční 15. novembra o 17. hodine v Estrádnej sále budovy Mestského kultúrneho strediska v Humennom. Podľa slov koordinátorky projektu Nicole Fuchsovej svoju účasť na diskusii prisľúbili všetci kandidáti, teda Ivan Hopta (KSS), Vladimír Kostilník (SDĽ, SOP, HZDS), Pavol Koščo (nezávislý) a Iveta Plšeková (DS, KDH, SDSS).

Slogan, ktorým POF pozýva Humenačnov na fórum, kde budú môcť budúcemu primátorovi položiť otázku, znie: "Čo chce nový primátor? Príďte si vybrať budúceho primátora."

"Diskusné fóra sú verejnou diskusiou občanov s pozvanými kandidátmi, v ktorej každý z nich má vymedzený rovnaký časový priestor na odpovede, ale nemá priestor na konfrontáciu s ostatnými kandidátmi. Cieľom diskusných fór je informovať voličov o názoroch jednotlivých kandidátov nielen prostredníctvom volebnej kampane, ale i prostredníctvom verejnej predvolebnej diskusie," uviedla Nicole Fuchsová a dodala, že "písomným výstupom tejto diskusie bude Sprievodca voliča pozostávajúci z odpovedí na dve otázky, ktoré pripraví POF, ktoré odznejú na fóre a budú zverejnené v miestnej tlači. Sprievodca voliča bude distribuovaný do všetkých schránok v meste."

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK