Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Kamera odhalila cudzincov

Kamerový systém Mestskej polície v Prešove dnes ráno o 4:00 hod. zaznamenal na ul. Hlavnej, v parku pred MsÚ pohyb skupiny piatich mužov. Operatívne k ním bola vyslaná hliadka MsP. Tá zistila, že sa jedná o cudzincov.

Konkrétne išlo o troch Pakistancov a dvoch Afgancov. Muži nemali pri sebe žiadne doklady totožnosti a žiadajú o azyl na území SR. Príslušníci mestskej polície zistené skutočnosti oznámili OR PZ Juh. Cudzinci boli v súčinnosti MsP a hliadkou cudzineckej polície prevezení na cudzineckú políciu, ktorá prípad šetrí. Podľa slov primátor Pavla Hagyariho: „Je aj tento prípad dôkazom toho, že kamerový systém je úspešný v oblasti prevencie a zaisťovania bezpečnosti a poriadku v meste. Preto prostredníctvom MsP budeme postupovať v jeho rozširovaní aj smerom na sídliská. “
Mestská polícia v Prešove momentálne pripravuje chránenú dielňu. Tá podľa hovorcu MsÚ Michala Kaliňáka, „umožní správu kamerového monitorovacieho systému prostredníctvom telesne postihnutých osôb. Okrem nových pracovných príležitostí umožní aj väčší pohyb mestských policajtov v našich uliciach. “ Mestská polícia eviduje už niekoľko ponúk od súkromných spoločností, ktoré sú ochotné prispieť na prevádzku nových kamier. Predpokladáme, že na rozšírenie kamerového monitorovacieho systému prispeje aj Rada vlády pre prevenciu kriminality a rovnako aj poisťovne.

Mohlo by Vás zaujímať
Opitý vodič nebol držiteľom vodičského preukazu
29 ročný muž z Veľkého Šariša včera (09.04.2024) v skorých ranných hodinách viedol osobné vozidlo napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského preukazu.
CÚ Prešov zaistil 1634 falzifikátov v hodnote 13 000 eur
Prešov - 09.04.2024: Predaj napodobenín a neevidovanie tržby v pokladnici odhalili kontroly Colného úradu (CÚ) Prešov v prvom štvrťroku tohto roka u podnikateľov. Celkovo bolo zaistených 1 634 kusov falzifikátov v hodnote viac ako 13 000 eur. Pri kontrolách e-kasy colný úrad uložil pokuty vo výške takmer 11 000 eur.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK