PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/262/stolnotenisova_spicka_prichadza_do_presova.html

Stolnotenisová špička prichádza do Prešova

Už dnes prichádzajú do Prešova stolní tenisti z popredných slovenských i zahraničných klubov. Ako nás informoval riaditeľ podujatia Vladimír Martaus, zajtra v sobotu 4. novembra prešovská Mestská hala dozaista ponúkne stolný tenis tradične hodnotnej športovej úrovne.

Na programe je totiž v poradí 46. ročník medzinárodného stolnotenisového turnaja o Pohár duklianskych hrdinov. Toto v metropole Šariša populárne športové podujatie bude zároveň prvý raz 1. ročníkom memoriálu Vincenta Buranovského, bývalého známeho stolnotenisového nadšenca.

Usporiadateľmi 46. ročníka stolnotenisového turnaja mužov a žien o Pohár duklianskych hrdinov a 1. ročníka memoriálu V. Buranovského sú TJ Športklub MSS Prešov a ABC - centrum voľného času v Prešove. Turnaj je na základe rozhodnutia VV SSTZ zaradený do I. kategórie Slovenského stolnotenisového kalendára 2000/2001. Víťaz v dvojhre mužov získa 4 000 Sk, družstvo mužov 1 000 Sk a ženy v dvojhre zinkasujú 800 slovenských korún. Dvojhra mužov a dvojčlenné družstvá budú hrať vylučovacím systémom, dvojhra žien v skupinách na dva víťazné sety. Pingpongové loptičky bielej farby a priemeru 40mm majú podľa slov organizátorov lietať na štrnástich stoloch.

 
3.11.2000 | Pridal: Redakcia PIS | Šport | čítané: 2650 krát