Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

V Prešovskom kraji ubudlo nehôd i obetí

Ako priaznivý označil vývoj dopravnej nehodovosti na území Prešovského kraja za prvých deväť mesiacov t. r. riaditeľ Krajského dopravného inšpektorátu Policajného zboru SR v Prešove Juraj Dravecký.

Dovedna sa stalo 4243 dopravných nehôd a v porovnaní s tým istým obdobím roku 1999 ich bolo o 173 menej. Rovnako poklesli aj počty usmrtených (o 6) a ťažko zranených (o 30) osôb.

Na prvom mieste z príčin nehôd je nesprávny spôsob jazdy, a to až v 1438 prípadoch, u vinníkov 271 nehôd zistili alkohol.

J. Dravecký naznačil, že dopravné inšpektoráty v okresoch čakajú okrem úloh spojených s dopravnou nehodovosťou aj náročné administratívne záležitosti, pretože k 1. 1. 2000 prestanú platiť doterajšie štátne poznávacie značky motorových vozidiel a uzavrie sa ich výmena za nové tabuľky s evidenčným číslom vozidla. Zatiaľ v kraji k výmene pristúpilo len 50 percent majiteľov vozidiel. Konštatoval takisto, že v kraji nie je záujem o zavedenie tabuľky s voliteľnou skladbou evidenčných čísiel a písmen. Zatiaľ vybavili iba tri takéto žiadosti.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK