Streda, 24. apríl 2024
Meniny má Juraj | zajtra Marek

J. Baláži k odchodu poslancov KDH: „Spoločný klub postupoval z pozície sily“

Kreovanie nového poslaneckého klubu v mestskom parlamente s názvom Klub kresťanských demokratov a nezávislých, ktorého členmi sa stala štvorica poslancov KDH Katarína Ďurčanská, Mikuláš Bodnár, Marián Kohút a Jozef Baláži spoločne s dvojicou nezávislých poslankýň Martou Kollárovou a Štefániou Andraščíkovou, je potvrdené.

Jozef Baláži počas skladania sľubu do rúk primátora Pavla Hagyariho

Rozhodnutie o jeho založení už poslanci doručili primátorovi mesta. Vznik v poradí tretieho poslaneckého klubu v prešovskom zastupiteľstve podnietil odchod štvorice poslancov KDH zo spoločného 17-členného klubu KDH, SDKÚ-DS. Predseda Klubu kresťanských demokratov a nezávislých Jozef Baláži za príčinu tohto kroku označil názorové rozdiely medzi poslancami za KDH a aj v spoločnom poslaneckom klube KDH-SDKÚ, ktoré vznikli po mimoriadnom zastupiteľstve. „Tieto rozdiely možno hľadať najmä v otázke vzťahu medzi spoločným klubom KDH, SDKÚ-DS a primátorom, pretože sme toho názoru, že tento najsilnejší klub by mal všetky dobré veci, ktoré primátor navrhuje a sú uskutočniteľné v prospech občanov, podporiť. Zo strany nového vedenia spoločného klubu sa ale skôr uplatňovali tendencie postupovať z pozície sily a to nie je dobrý začiatok spolupráce, “ uviedol J. Baláži, podľa ktorého sa poslanci KDH aj naďalej cítia členmi strany a preto základom ich pôsobenia v mestskom parlamente bude „volebný program, s ktorým koalícia SDKÚ-DS, KDH vstúpila do minuloročných komunálnych volieb. “

Predseda poslaneckého klubu KDH-SDKÚ a zároveň okresný predseda KDH Stanislav Kahanec na odchod štvorice poslancov z jeho poslaneckého klubu, reagoval po včerajšej tlačovej konferencii takto:
„Zatiaľ sme od nich nedostali žiadne oficiálne oznámenie o vystúpení z klubu. Že v médiách prebehli informácie, že sa niečo také chystá, som samozrejme registroval, ale keď je človek zodpovedný, tak sa k tomu musí vyjadriť až potom, čo dostane oznámenie o vystúpení alebo zmenách v poslaneckom klube. “ Kahanec sa preto nechcel priamo vyjadriť ani k tomu, či túto štvoricu čaká vylúčenie zo strany. „V tomto nechcem robiť žiadne unáhlené rozhodnutia. Každopádne všetci členovia nášho poslaneckého klubu išli do volieb ako kandidáti jednotlivých politických strán, preto očakávam, že z ich strany by bolo zodpovedné plniť program, s ktorým do volieb išli a nemeniť svoj mandát voči voličom, pretože ho získali na našej kandidátke. Nevidím dôvod, prečo by mali z nášho poslaneckého klubu vystupovať, “ dodal S. Kahanec, ktorý na tlačovej besede deklaroval snahu poslaneckého klubu spolupracovať s primátorom. „Nie je pravdou, že chceme byť tvrdou opozíciou. Tou budeme iba vtedy, ak pôjde o návrhy proti občanom tohto mesta a proti Prešovu, " uviedol S. Kahanec.
(ik)

Okresný predseda KDH a šéf poslaneckého klubu KDH, SDKÚ-DS Stanislav Kahanec
Súvisiace články
20.2.2007 BLOG: Dva byty - nie je to málo? 5.2.2007 Záznam on-line diskusie s poslancom J. Balážim 1.2.2007 BLOG: Som zmätený ako naši poslanci 26.1.2007 POZNÁMKA -Hagyariáda
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK