Štvrtok, 25. apríl 2024
Meniny má Marek | zajtra Jaroslava

BLOG: Springfield nad Torysou

Jedným zo slávnych prívlastkov Prešova sú Atény nad Torysou. Pričinila sa o to vtedajšia vysoká vzdelanostná úroveň, aj architektúra. Vo voľnom čase si veľmi rád pozriem obľúbený animovaný seriál Simpsonovci.

Komické postavičky, ich častokrát tragikomický pohľad na svet a v závere originálna myšlienka dávajú čaro podarenej rodinke Homera Sipmsona.
Prešov mi tiež pripadá ako rodné mesto Simpsonovcov. Naše tragikomické príhody píše sám život. Jasný rukopis ľudskej zaujatosti a politickej nekompletnosti dáva mestu nad Torysou zvláštne čaro. Práve oň sa s vami veľmi rád podelím.

REALne problémy s REALitami

Len niekoľko hodín po vstupe primátora na radnicu sme, ako na podnose, dostali z mnohých médií informáciu o spore konateľa a ekonómky. Neskôr sme zistili, že išlo o konateľa mestskej firmy a vážne podozrenia od zamestnankyne, ktorá by podľa svojej pracovnej zmluvy mala vedieť v čom je problém. Ďalšia dávka informácií bola o REALnom konateľovi – mestskom poslancovi a už nie o ekonómke, ale o čudnom gazdovaní s nebytovými priestormi – REALitami.
Primátor narýchlo zvolal mestské zastupiteľstvo, ktoré sa malo prejaviť. Aj sa prejavilo. Namiesto toho, aby dalo zelenú prešetreniu vážnych podozrení, zafarbilo sa do červena. Nie preto, že sa pýrilo kvôli kolegovi, ale preto, lebo zatiaľ nemá chuť na pravdu.
Poslanci radšej vyzvali hlavného kontrolóra, aby sa on v marci vyfarbil. Hlavný kontrolór je však obmedzovaný politickou vôľou väčšiny, ktorá svojho kolegu Kislíka asi len tak ľahko nevydá spravodlivosti. Spravodlivé sú aj odmeny, ktoré kontrolórovi schvaľuje väčšina. Jasný vzorec, kde netreba kalkulačku.
Tá sa skôr zíde vtedy, keď prerátame, koľko zo spoločných REALít išlo do peňaženky a koľko môže ísť do mestskej pokladnice. Ale tá je všetkých a teda nikoho, kým peňaženka je moja, tvoja, jeho...

Martin Liščinský

Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK