Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Zeleno - bieli kontra žlto - čierni

Najbližším súperom prešovského Tatrana v Mars superlige bude zajtra slovenský majster, ktorý v štvrtkovom 2. kole Pohára UEFA v Moskve podľahol tamojšiemu Lokomotivu najtesnejším rozdielom.

Kalkulujú hádam tatranci, ktorí zase v minulom kole domácej súťaže podľahli vtedy poslednej Trnave 0:2 aj s prípadnou únavou z cesty, či s tým, že ich nedeľňajší súper bude mať v nohách náročný pohárový zápas?

"Dobre trénovaným futbalistom tri dni na regeneráciu po náročnom zápase úplne stačí," uvažuje tréner zeleno - bielych Mikuláš Komanický. "To je prípad Interu Bratislava. Nuž a cesta žlto - čiernych späť? Myslím, že pre nás bude náročnejších šesť hodín v autobuse z Prešova do Bratislavy ako dve hodiny letu z Moskvy na bratislavské letisko pre interistov. Čiže v takejto rovine vôbec neuvažujeme." Doma vaši zverenci naostatok superligový zápas riadne zbabrali. Všetko úsilie by teda malo smerovať k úspešnému reparátu... "Samozrejme, nehľadíme vôbec, že ideme na pôdu majstra, hoci jeho kvality plne rešpektujeme. Každý zápas začína od stavu 0:0. Po prvé, veľa bude záležať ako hráči pristúpia k zápasu a po druhé, ako prelomia v sebe určitý žlto - čierny komplex. Komplex v tom zmysle, že mnohí hráči si myslia, keď Inter dá prvý gól, že je po zápase. To sa nám s ním už stalo neraz. Teraz im vtĺkame do myslí, že ak sa im niečo také aj prihodí, nesmú zápas zabaliť. Naopak, musia byť vzdorovití a o dobrý výsledok bojovať do samého konca. I napriek tomu, že Inter body doma rád nepúšťa a má i kvalitnejší káder." V priebehu týždňa prezident FC Tatran V. Sabol avizoval osobné pohovory s hráčmi marssuperligového tímu. Cítiť podľa vás v tejto súvislosti nejaký dopad tlakov vedenia klubu na mužstvo? "Nie, nič také som nepostrehol. Faktom ale je, že takýto výkon aký sme podali proti Trnave, nemohol ostať bez povšimnutia, bolo potrebné niečo s tým robiť. Na druhej strane, takéto "posedenia", čím sú častejšie, tým lepšie. Aspoň sa karty vyložia na stôl a snáď to prospeje spoločnému cieľu." Na Pasienkoch zajtra nemôžete rátať s potrestaným Ďorďom... "Jeho dôraz v obrane nám určite na nebezpečné útočné hroty Interu bude chýbať. K dispozícii je však opäť Hlinka a po reprezentačných povinnostiach i Kovalík so Šestákom. Posunom na jednotlivých postoch preto nevyhneme."

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK