Utorok, 23. apríl 2024
Meniny má Vojtech | zajtra Juraj

Na cestách v zime opatrne

Na Slovensku sa za prvých 11 mesiacov stalo takmer 56 a pol tisíca dopravných nehôd. Nie všetky mali šťastný koniec a skončili len s pokrčenými plechmi, na cestách totiž zahynulo už vyše 500 ľudí. Hrozivo vyzerá najmä počet usmrtených chodcov, zahynulo ich o 32 viac v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roku.

Polícia žiada vodičov o opatrnosť na cestách. Aby to nedopadlo podobne ako pri smrteľneji nehode, ktorá sa stala munulý týždeň v Janovciach.

Blížiace sa vianočné sviatky a vrcholiace predvianočné nákupy so sebou prinášajú aj zvýšený pohyb chodcov a zhustenú premávku. Zhon na uliciach môže spôsobovať nervozitu, či nesústredenosť vodičov pri šoférovaní ako aj chodcov, ktorí na priechodoch pre chodcov nerešpektujú svetelnú signalizáciu alebo prechádzajú cez cestu mimo miest na to určených. Rozptýlená pozornosť však môže mať v konečnom dôsledku fatálne následky. Upozorňujeme vodičov ako aj ostatných účastníkov cestnej premávky, aby sa v preplnených uliciach navzájom rešpektovali a dodržiavali dopravné predpisy.
Aj keď už podľa kalendára mala nastúpiť zima, stále pretrváva pekné počasie. Vodiči by sa však mali pripraviť na častejšie hmly, poľadovice a taktiež na sneh na cestách. Za zníženej viditeľnosti používajte svetlá do hmly, zimné pneumatiky by už mali byť na aute samozrejmosťou a vodiči znížte na klzkom povrchu vozovky rýchlosť jazdy na potrebnú mieru, jednoznačne to totiž zvýši vašu bezpečnosť. Chodci používajte reflexné prvky na oblečení, dôležité je, aby Vás na cestách bolo vidieť. Jazda na bicykli na zasneženej alebo zľadovatenej ceste, to už je čistý hazard zo životom, takže sa jej radšej vyhnite!
Taktiež upozorňujeme vodičov, že alkohol v žiadnom prípade nepatrí na cesty a aby si počas sviatkov nesadali za volant ani po jednom poháriku. Polícia bude totiž tvrdo trestať vodičov, ktorí s alkoholom v krvi ohrozujú iných účastníkov cestnej premávky. To samozrejme platí aj pre cyklistov a chodcov.
Apelujeme na vás! Zvýšte v tomto období opatrnosť, buďme na cestách k sebe tolerantnejší, môže to zachrániť nejeden život. Nechceme predsa, aby sme v niektorej rodine pokazili Vianoce.
Spracované na základe podkladov tlačového odboru KR PZ v Prešove

Mohlo by Vás zaujímať
Opitý vodič nebol držiteľom vodičského preukazu
29 ročný muž z Veľkého Šariša včera (09.04.2024) v skorých ranných hodinách viedol osobné vozidlo napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského preukazu.
CÚ Prešov zaistil 1634 falzifikátov v hodnote 13 000 eur
Prešov - 09.04.2024: Predaj napodobenín a neevidovanie tržby v pokladnici odhalili kontroly Colného úradu (CÚ) Prešov v prvom štvrťroku tohto roka u podnikateľov. Celkovo bolo zaistených 1 634 kusov falzifikátov v hodnote viac ako 13 000 eur. Pri kontrolách e-kasy colný úrad uložil pokuty vo výške takmer 11 000 eur.
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK