Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Horel trolejbus!

Prešovskí hasiči dnes ráno o 5:25 hasili horiaci trolejbus. Na vozidle, ktorý patrí Dopravnému podniku mesta Prešov (DPMP), vznikla predbežná škoda 150 tis. Sk.

Pri požiari nedošlo k zraneniu osôb, vo vozidle neboli ešte cestujúci iba šofér. Ako informoval vedúci technickej prevádzky DPMP František Bednár, išlo o spoj č. 4 na linke Sídlisko III – Sídlisko Sekčov. Vozidlo vychádzalo prázdne z vozovne na Duklianskej ulici, vodič zastal na semaforoch, kde s najväčšou pravdepodobnosťou došlo ku skratu na káblovom elektrickom vedení. Najviac poškodená je stredná časť vozidla, tzv. harmonika, ktorá zhorela a narobila v okolí veľa dymu. Išlo o vozidlo staré 11 rokov, ktoré by mali ešte opraviť. Podľa Bednára, podobnú haváriu si v DPMP nepamätajú. Podľa riaditeľa DPMP Petra Janusa sa pod požiar "podpísalo aj nepriaznivé počasie, ktoré negatívne pôsobí na elektroinštaláciu." Ako nám riaditeľ povedal, "trolej absolvoval v pondelok takzvanú veľkú prehliadku, ktorou musia prejsť vozidlá po odjazdení určitého počtu kilometrov." Počas tejto prehliadky nebola na trolejbuse zistená žiadna závada. Chybný kábel sa nachádzal pravdepodobne vo vnútri hrubého zväzku elektroinštalácie. To však musia posúdiť technici. "Trolejbus pôjde na generálnu opravu tak ako bolo plánované. Čo sa týka vozového parku, už som vydal pokyn na zvýšenú kontrolu elektroinštalácie," dodal Peter Janus.
(mm, rs)

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK