Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

KÚ Prešov rozporuje vládny návrh rozpočtu

Objem financií na zabezpečenie verejnej autobusovej dopravy, na tovary a služby v školstve, na štátne sociálne dávky a pre neštátne subjekty v sociálnej starostlivosti rozporuje vo vládnom návrhu zákona o štátnom rozpočte na rok 2001 Krajský úrad (KÚ) v Prešove. Vo všetkých týchto položkách žiada vyšší objem peňazí.

Prednosta KÚ Jozef Polačko 16. októbra pred novinármi povedal, že na presadenie týchto požiadaviek využijú už len možnosť lobingu v poslaneckých kluboch Národnej rady SR.

V zákone o štátnom rozpočte na tento rok mal KÚ Prešov vo svojej kapitole stanovené výdavky v sume 7,224 miliardy Sk, po úprave k 30. júnu t. r. sa zvýšila na 7,574 miliardy Sk. Vo vládnom návrhu zákona sa počíta pre túto kapitolu s objemom výdavkov 7,972 miliardy Sk. Podľa J. Polačka zodpovedá realite, i keď by si vedel predstaviť podstatne väčší balík peňazí. Najkritickejšia bude zrejme situácia krytí nákladov na tovary a služby v školstve. Záväzky, ktoré v tejto oblasti KÚ evidoval k 31. augustu t. r. činili 93 miliónov Sk, čo v školských zariadeniach predstavuje reálne ohrozenie ich chodu. V návrhu rozpočtu na rok 2001 sa objem výdavkov na tovary a služby pohybuje na tohoročnej úrovni, čo nemôže podľa J. Polačka odstrániť existujúce napätie v platbách voči dodávateľom.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK